Hem > V > Vad Betyder Förkortningar I Sms?

Vad betyder förkortningar i sms?

SMS, Short Message Service, är korta textbaserade meddelanden som sänds mellan mobiltelefoner.

Läs mer

Hur förkortar man fortfarande?



FörkortningKlartextNärmare förklaring
e.v.t.Efter vår tideräkningkonfessionslös variant av e.Kr.
Ftffortfarande
Vad är speciellt för Chattspråk? Chattspråket är en slags mellanform mellan typiskt talspråk och typiskt skriftspråk. Det talade språket är dialogiskt, flyktigt, spontant och tidsbundet medan der skrivna språket är monologiskt, beständigt och planerat.

Man kan också fråga hur skriver man till exempel förkortning?

Till exempel kan förkortas på två sätt: t. ex. t ex. På motsvarande sätt, vad betyder tre punkter i sms? Svar: Svenska skrivregler rekommenderar följande: tre punkter i rad används för att markera att ett ord eller en mening inte avslutats.

Folk frågar också vad betyder ksk i sms?

"klart som korvspad!" Hur förkortar man månaderna? Svar: Normalt är det bara de långa månadsnamnen som förkortas, och förkortningarna är då jan., febr. (feb.), aug., sept. (sep.), okt., nov., dec. De korta namnen mars, april, maj, juni och juli skrivs i allmänhet ut.

Vad är ffa förkortning för?

Framför allt står med som "fr. Därefter, hur förkortar man 1000?

För att förkorta 1000 kan du använda det metriska systemet och använda prefixet "kilo". Kilo betyder 1000, så 1 kilo (förkortat till "k") är lika med 1000. Så 1000 förkortat skulle vara 1k.

Hur uppkom Chattspråket?

Chattspråket uppstod som ett resultat av att människor ville kommunicera med varandra med hjälp av ett gemensamt språk. Chattspråket är baserat på engelska, men har sin egen grammatik och sitt eget ordförråd.

By Misty

Vad betyder ordet Cineast? :: Kan man få aktivitetsstöd när man jobbar?
Användbara länkar