Hem > H > Hur Refererar Man Till Tre Författare?

Hur refererar man till tre författare?

Om den källa du hänvisar till har tre eller fler författare skriver du inte ut alla namnen utan använder förkortningen "et al." efter förste författarens namn.

Läs mer

Hur refererar man till redaktör?

Bok med redaktör (antologi)

  1. Mall. Efternamn, X. X. (Red.). ( År).
  2. Exempel. Schell, B. A. B., & Gillen, G. (Red.).
  3. I löpande text. Bara parentes. (Schell & Gillen, 2019)
  4. Mer information. För mer information om hur böcker med flera redaktörer hanteras, se referensalternativ för böcker.
Hur refererar man till en inspelad föreläsning APA? Samtal, föreläsningar, telefonsamtal med mera, det vill säga material som läsaren inte har tillgång till ska inte vara med i referenslistan, utan anges endast i den löpande texten. Tänk på att be avsändaren om lov innan personlig kommunikation citeras.

Dessutom, hur refererar man till andrahandskällor?

Om du vill referera till andrahandskällan anges enligt APA i texten ursprungskällans författare och publiceringsår (om det är känt) samt citeringen till andrahandskällan (det verk som man tagit del av). I referenslistan anges andrahandskällan. Hur refererar man till en författare? Om en källa har fyra eller fem författare skriver du alla författarnas namn första gången du hänvisar till källan och sedan använder du det första namnet och et al. för att visa att det finns flera författare. I källförteckningen ska alla författarna finnas med.

Och en annan fråga, hur refererar man till någon med dubbelnamn?

Om ett verk har två författare skall båda namnen alltid anges som referens då man hänvisar till verket. (Andrews, 2003). (Andrews & Newton, 2003). Skriv alltid ut alla författarnamn första gången du refererar till källan i texten. Kan man referera till kapitel? Att referera till ett bokkapitel skiljer sig från hur du refererar till hela böcker i och med att du refererar till en del (kapitlet) av en helhet (hela boken). På så sätt liknar bokkapitelreferensen snarare tidskriftsartikeln, som ju också är en del (artikeln) av en helhet (tidskriftsnumret).

Med tanke på detta, hur refererar man till en bok med redaktör harvard?

Kapitel i bok med redaktör (antologi)

I texten hänvisar du till den författare som har skrivit kapitlet i fråga – inte till bokens redaktör. I referenslistan skriver du först författare och titel på det kapitel du hänvisar till och sedan vilken bok det ingår i.
Följaktligen, hur refererar man till ett kapitel?

I MLA-stil är ett kapitel en specifik del av ett större verk. För att hänvisa till ett kapitel måste du först identifiera det större verket och sedan ge information om det specifika kapitlet.
Det grundläggande formatet för att referera ett kapitel i MLA-stil är följande:
Författare. "Titel på kapitlet". Titel på det större verket. Upplaga. Ort för publicering: Utgivare, utgivningsår. Sidor.
Om du till exempel hänvisar till kapitel 3 i en bok med titeln Hur man tränar sin drake skulle referensen se ut så här:
Cowell, Cressida. "How to Be a Pirate". Hur man tränar din drake. New York: Little, Brown and Company, 2008. 34-57.

Och därefter, hur refererar man till en föreläsning harvard?

Om du vill hänvisa till en Harvardföreläsning, måste du först hitta den föreläsningsserie som föreläsningen ingår i. När du har hittat serien letar du efter den specifika föreläsningen som du vill hänvisa till. När du har hittat föreläsningen kan du antingen hänvisa till föreläsningen genom dess titel eller genom dess nummer i serien.

By Dinerman

Hur refererar man till en webbsida APA? :: Hur blir man Språkgranskare?
Användbara länkar