Hem > H > Hur Refererar Man Till En Webbsida Apa?

Hur refererar man till en webbsida APA?

Webbplatser

  1. Finns det en författare till webbsidan skall denna anges.
  2. Finns det inte någon författare angiven men står en tydligt angiven organisation bakom webbplatsen, anges organisationen som författare.
  3. Ange datum så specifikt som möjligt, t ex År-dag-månad, År-månad, eller bara År.

Läs mer

Hur refererar man till Svensk sjuksköterskeförening?

Svensk sjuksköterskeförening [SSF]. (2007). ICN:s etiska kod för sjuksköterskor. Stockholm: Svensk sjuksköterskeförening. Hur refererar man till en källa som refererar till en annan källa? När du hänvisar till en källa i andra hand ska båda källorna finnas med i texthänvisningen men inte i källförteckningen. I texthänvisningen ska du ange den ursprungliga källan först och hänvisa till den författare som du faktiskt har läst. I källförteckningen anger du bara den källa som du har läst.

Hur refererar man till en författare med två efternamn?

När ett verk har två författare ange alltid båda författarnamnen vid varje referens. Hallström och Lindberg (2009) menar (Hallström & Lindberg, 2009). När ett verk har två-fem författare skrivs samtliga författarnamn första gången du refererar till verket i texten. Dessutom, när en författare refererar till annan författare? I Harvard kan källhänvisningen se ut på två olika sätt. I den första varianten placeras hänvisningen direkt inom parentes efter de meningar där du med egna ord sammanfattat vad någon annan har skrivit, innan punkten. Det andra sättet är att aktivt väva in källornas författare/upphovsmän i texten.

Hur refererar man till rättsfall?

Rättsfall. Hänvisningar till rättsfall anges vanligen i fullständig form i fotnoterna. För rättsfall från EU ska domens vedertagna namn, som bestäms av domstolen, anges. Och en annan fråga, hur refererar man till lgr 11 i löpande text? I din text:

Därefter räcker det om du skriver Lgr 11, tex: Enligt Lgr 11 ska skolan förmedla människolivets okränkbarhet och individens frihet och integritet (Skolverket 2019 s. 5).

Kan man ha referens i inledningen?

I uppsatsen, framför allt i inledningen och diskussionen, behöver du redogöra för vad andra personer skrivit om det du undersökt, eller om studier/observationer som ligger nära den studie du gjort. Flertalet bör komma från internationella, referee-granskade tidskrifter. Och en annan fråga, i vilka delar kapitel avsnitt hänvisas till referenser och varför?

Hänvisningar görs i allmänhet i huvuddelen av ett kapitelavsnitt, vanligtvis i slutet av ett stycke. Anledningen till detta är att ge stöd för de påståenden eller påståenden som görs i stycket. Genom att ge en referens anger författaren att det finns bevis för att stödja det som sägs.

Hur refererar man till mellannamn?

Det finns inget slutgiltigt svar på den här frågan eftersom det kan variera beroende på personliga preferenser eller konventioner inom ett visst område. Vissa personer kanske väljer att alltid ange sitt mellannamn medan andra kanske bara använder det vid formella tillfällen. I allmänhet anses det dock vara artigt att inkludera en persons mellannamn om man känner till det.

By Cohdwell

Vad betyder ordet jäkla? :: Hur refererar man till tre författare?
Användbara länkar