Hem > H > Hur Refererar Man Till En Bok?

Hur refererar man till en bok?

Böcker

  • Mall. Efternamn, X. X. (År). Titel (upplaga).
  • Exempel. Ejlertsson, G. (2019).
  • I löpande text. Bara parentes. (Ejlertsson, 2019)
  • Mer information. Observera att ordningsföljden för författarna ska vara densamma i referensen som i källan. Det är tillåtet men inte nödvändigt att ange sidnummer i text när du refererar.

Läs mer

Hur skriver man en bok som källa?

Det som ska vara med i källförteckningen är bokens författare, tryckår, titel på boken samt förlag och förlagsort . Det är bra om man kursiverar titeln så att det syns tydligt. Exempel: Mankell, Henning, (2002), Innan frosten, Leopard förlag, Stockholm. Hur Källhänvisar man till en bok i löpande text? I den löpande texten hänvisar du till ett verk genom att skriva upphovspersonens efternamn och publiceringsår inom parentes. Praxis kring hur hänvisningen placeras i texten varierar, men grundregeln är att varje gång du använder uppgifter från en ny källa ska du skriva en hänvisning i texten.

Dessutom, hur källhänvisar man till en bok harvard?

Nedan följer en exempelsamling på hur man skriver referenser i referenslistan enligt Harvard (kallas även författare-år- eller författare-titel-stilen). När du skapar en referenslista ska källorna alltid ordnas i bokstavsordning sorterade efter första författarens efternamn eller motsvarande. Hur refererar man till en Andrahandskälla? När du hänvisar till en källa i andra hand ska båda källorna finnas med i texthänvisningen men inte i källförteckningen. I texthänvisningen ska du ange den ursprungliga källan först och hänvisa till den författare som du faktiskt har läst. I källförteckningen anger du bara den källa som du har läst.

Hur gör man en referens?

Ange referens

Huvudsaken är att det klart och tydligt framgår vad i texten som är hämtat från dina källor och vad som är dina egna resonemang eller resultat. Referenser ska både sättas ut i den löpande texten i form av källhänvisningar och finnas i en referenslista i slutet av texten.
Hur skriver man en boktitel i löpande text? En aktuell boktitel just nu är Alexandra Coelho Ahndorils Birgitta och Katarina. En sådan titel kan utan markering utöver versaler bli svår att känna igen i löpande text, eftersom namn alltid skrivs med inledande stor bokstav. En bra lösning är då att kursivera titeln: Birgitta och Katarina.

I vilken ordning skriver man källor?

Källorna skrivs i alfabetisk ordning enligt författarens efternamn. Läsaren måste kunna hitta källan i källförteckningen utgående från namnet som anges i texten. Därför måste källhänvisningen i texten börja på exakt samma sätt som i källförteckningen. Vad ska vara kursivt i källhänvisning?

Källhänvisningen ska innehålla verkets titel, författarens namn, publiceringsdatum och URL. Arbetets titel och författarens namn ska vara kursiverade. Publiceringsdatum och webbadress ska inte vara kursiverade.

Vad är tryckår?

Tryckåret är det år då boken trycktes.

By Deaner Cariveau

Hur refererar man till flera författare i löpande text? :: Hur kan en källkritik se ut?
Användbara länkar