Hem > H > Hur Refererar Man Till En Forskningsöversikt?

Hur refererar man till en forskningsöversikt?

I en forskningsöversikt redovisas endast de studerade artiklarnas resultat. Ni kan inte referera till artiklarnas bakgrund. Återge resultat från studierna med egna ord. Det är inte korrekt att presentera en artikel i taget, utan artiklarna ska vävas samman (syntetiseras) så att arbetet leder fram till ny kunskap.

Läs mer

Dessutom, vad är forskningsöversikt i en uppsats?

2.3 Forskningsöversikt

Här beskriver du tidigare forskning inom området som är relevant för din egen uppsats. Det kan handla om liknande studier som gjorts eller studier vars forskningsresultat på något sätt relaterar till dina resultat.
Och därefter, vad är en systematisk litteraturöversikt? En systematisk översikt (eng: systematic review) är en litteraturöversikt som enligt en specifik metodologi sammanställer all tillgänglig forskning inom ett avgränsat ämnesområde.

Med hänsyn till detta, hur refererar man till en antologi i löpande text?

Kapitel i bok med redaktör (antologi)

I texten hänvisar du till den författare som har skrivit kapitlet i fråga – inte till bokens redaktör. I referenslistan skriver du först författare och titel på det kapitel du hänvisar till och sedan vilken bok det ingår i.
Med tanke på detta, hur refererar man till flera författare i löpande text? Om en källa har fyra eller fem författare skriver du alla författarnas namn första gången du hänvisar till källan och sedan använder du det första namnet och et al. för att visa att det finns flera författare. I källförteckningen ska alla författarna finnas med.

Med hänsyn till detta, hur refererar man till flera författare i löpande text apa?

När ett verk har två-fem författare skrivs samtliga författarnamn första gången du refererar till verket i texten. (Willman, Stoltz & Bahtsevani, 2006). Därefter i resten av texten ange första författaren följt av et al. eller m. Med hänsyn till detta, vad är en resultatdiskussion? I resultatdiskussionen ska det viktigaste resultatet i relation till studiens syfte och eventuella frågeställningar diskuteras. Det egna resultatet diskuteras och sätts i bredare sammanhang i förhållande till den tidigare forskning och de teoretiska utgångspunkter eller den teoretiska referensram som har presenterats.

Vad är analytiska begrepp?

Med uttrycket "analytiska verktyg" avses i denna rapport metoder och modeller som kan användas för att strukturera ett problem i syfte att skapa ökad problemförståelse och för att kunna generera och pröva hypoteser mot data/observationer. Vad är en Problembakgrund?

En problembakgrund är en beskrivning av den aktuella situationen som innehåller information om själva problemet, de berörda intressenterna och den miljö där problemet existerar. Denna information hjälper till att sätta en ram för problemet och ger ett sammanhang för att utveckla potentiella lösningar. Problembakgrunden bör vara tydlig, kortfattad och saklig. Den bör undvika värdebedömningar och spekulationer och i stället fokusera på att beskriva problemet så objektivt som möjligt.

Vad är skillnaden mellan en systematisk litteraturöversikt och en strukturerad litteraturöversikt?

En systematisk litteraturöversikt är en genomgång av befintliga arbeten som uppfyller förutbestämda kriterier. En strukturerad litteraturöversikt är en mer omfattande översikt som omfattar en detaljerad analys av det befintliga arbetet.

By Sparkie Rawley

Vad är skillnad mellan allmän litteraturstudie och systematisk litteraturstudie? :: Vad händer om man inte läser böcker?
Användbara länkar