Hem > N > När Man Inte Orkar Med Sina Barn?

När man inte orkar med sina barn?

Om du är trött och inte orkar vara med barnet behöver hen förstå att det beror på måendet, inte henne eller honom. Du behöver lyssna och låta barnet förklara hur hen känner sig eller uppfattar saker. Samtal med barn är ofta korta, men kan vara väldigt viktiga. Att prata gör att ni bättre förstår varandra.

Läs mer

Med detta i åtanke, kan barn få för mycket kärlek?

Ta dem på samma allvar och tala till dem på samma sätt som till dina vuxna vänner. Peppa och lyft upp dem när de behöver det. Krama dem och tala om för dem att du älskar dem. Du behöver inte vara rädd, det går inte att älska ett barn för mycket. Är jag för hård mot mitt barn? Prata med barnet

Det är ditt ansvar som vuxen att försöka förstå både dig själv och barnet, att hjälpa barnet att förstå sig själv och situationen och att hitta bra lösningar. Du behöver prata med barnet, fråga och lyssna. Om barnet inte vill prata kan du i alla fall berätta hur du tänker och kanske komma med förslag.

Hur vet jag att min bebis älskar mig?

Bebisen tittar dig i ögonen

Många nyfödda bebisar älskar att titta på ansikten – och ditt är så klart favoriten. Den där djupa och bedjande "bebisblicken" är en överlevnadsinstinkt som är till för att få uppmärksamhet och kärlek från föräldern, men det är också början på bebisens kärlek till dig.
Hur vet man om ett barn är tryggt? Ju äldre barnet är desto mindre är behovet av närhet och kroppslig kontakt. Vid en trygg anknytning vet barnet inom sig att du finns där när det behövs. Det blir viktigt att finnas där på andra sätt. Det kan till exempel vara att prata, ha ögonkontakt, att lyssna och vara intresserad.

Därmed, hur vet man om man orkar med två barn?

Våga välja bort – för att räcka till

Som tvåbarnsförälder ska din energi och din uppmärksamhet plötsligt ska räcka till för fler. Vad kan man då göra både för att orka, och för att komma ifrån känslan av att inte räcka till? – Att våga välja bort på andra plan i livet under den här tiden blir ju än viktigare.
Måste man leka med sina barn hela tiden? Det är ingen naturlag att du som förälder måste leka med dem. De har tillräckligt med fantasi och barnslighet inom sig för att roa sig själva, säger barn- och ungdomspsykologen Jenny Klefbom. – Däremot är det viktigt att du som vuxen kan visa lekfullhet genom att skoja och skämta och visa att du har humor.

Vad händer om man inte vill ta hand om sitt barn?

Avtalet gäller om det är skriftligt och socialnämnden godkänner det. [2] För det fall barnens pappa inte vill avtala om förändring i vårdnaden kan du ansöka om stämning hos tingsrätten. Rätten kan då besluta att ni fortsatt ska ha gemensam vårdnad, eller att vårdnaden ska tillfalla en av er ensamt. På motsvarande sätt, vad kan skada anknytningen?

Det finns några saker som kan skada anknytningen mellan förälder och barn. En av dem är om föräldern ständigt är otillgänglig eller inte svarar på barnets behov. Detta kan bero på att föräldern är fysiskt frånvarande, känslomässigt otillgänglig eller helt enkelt inte är lyhörd för barnets signaler. En annan är om föräldern är överdrivet kritisk eller avvisande mot barnet. Detta kan få barnet att känna sig oälskat och ovärdigt, vilket gör att det drar sig undan eller beter sig trotsigt. Slutligen, om föräldern är överdrivet överseende eller tillåtande kan detta skapa en känsla av osäkerhet hos barnet och göra det mer benäget att bete sig illa.

På motsvarande sätt, kan barn bli kära?

Ja, barn kan bli förälskade. De kanske inte upplever samma djup av känslor eller samma grad av engagemang som vuxna, men de kan ändå känna starka band till andra. Dessa band kan vara baserade på fysisk attraktion, gemensamma intressen eller värderingar eller helt enkelt en stark känslomässig koppling.

By Lindsay

Hur får man sitt kort i mobilen? :: Vad är en dålig förälder?
Användbara länkar