Hem > V > Vem Skriver I Ne Se?

Vem skriver i NE se?

Vilka är NE:s källor? NE:s källor är de ämnesexperter och skribenter som skriver texterna. De har i sin tur sina egna källor. Detsamma gäller NE:s ämnesredaktörer som använder en mängd olika källor i sitt arbete, exempelvis referensverk, facklitteratur och källor kopplade till daglig omvärldsbevakning.

Läs mer

Vad kostar Nationalencyklopedin?

Upphandlingen vanns 19 juni 1985 av förlaget Bra Böcker AB, som fick ett lån beviljat på 17 miljoner kronor av Sveriges riksdag. Tack vare god försäljning lyckades förlaget återbetala lånet helt i december 1990. Framtagningen av Nationalencyklopedin har kantats av kontroverser. Vem skrev Encyklopedin? 1765 publicerade Denis Diderot den första heltäckande encyklopedin, ett uppslagsverk som innehöll allt samtidens vetande.

Man kan också fråga när kom encyklopedin?

På hösten 1747 i Paris inledde matematikern D'Alembert och filosofen Diderot arbetet med att samla all världens vetande. Nästan tre decennier senare stod Encyklopedin klar, ett gigantiskt uppslagsverk i 28 band som kommit att bli själva sinnebilden för upplysningstänkandet. Vilka var de viktigaste idéerna under upplysningstiden? Sammanfattning av upplysningsidéerna i 4 punkter:

  • Förnufts- och framtidstro.
  • Jämlikhet och humanitet.
  • Kritik mot kyrkan och åsiktsfrihet.
  • Nya idéer om hur staten och samhället borde styras.

Och en annan fråga, Är wikipedia ett företag?

Wikimedia Foundation, som driver Wikipedia och flera andra stora sajter, är en ideell, allmännyttig organisation. Vem sköter Wikipedia? Wikimedia Foundation Inc.

(WMF) är en allmännyttig stiftelse med säte i San Francisco i Kalifornien i USA, som står för driften av Wikipedia, Wikidata, Wiktionary, Wikimedia Commons, Wikiquote, Wikibooks, Wikispecies, Wikinews, Wikisource, Wikivoyage och MediaWiki.

Har egen svenska?

För andra betydelser, se svensk. Svenska (svenska (info)) är ett östnordiskt språk som talas av ungefär tio miljoner personer främst i Sverige där språket har en dominant ställning som huvudspråk, men även som det ena nationalspråket i Finland och som enda officiella språk på Åland. Hur finansieras Wikipedia?

Wikipedia är en ideell organisation som finansieras av donationer. Wikipedia tar inte emot reklam och säljer inga produkter eller tjänster.

Därefter, hur en organisation är uppbyggd?

Det finns några olika sätt att strukturera organisationer. Den vanligaste typen av organisationsstruktur är hierarkisk, vilket innebär att det finns en tydlig kommandokedja och en tydlig arbetsfördelning. Denna typ av struktur används ofta i stora organisationer, eftersom den kan bidra till att hålla saker och ting organiserade och effektiva. Andra typer av organisationsstrukturer är platta strukturer, matrisstrukturer och nätverksstrukturer.

By Florence

Vad betyder ett virus? :: Är Wikipedia ett uppslagsverk?
Användbara länkar