Hem > r > Är Wikipedia Ett Uppslagsverk?

Är Wikipedia ett uppslagsverk?

Wikipedia är ett uppslagsverk, men inget vanligt uppslagsverk.

Läs mer

Vem skriver uppslagsverk?

Sveriges nationella uppslagsverk. En aktuell och tillförlitlig källa med artiklar författade av en sakkunnig redaktion och ett stort nätverk av experter. Alltid faktagranskat och objektivt. Är Nationalencyklopedin statlig? Fakta: Nationalencyklopedin

1977 tillsattes en statlig kommitté med uppdrag att utreda frågan om utgivning av ett nytt svenskt uppslagsverk. 1985 slöts avtal med förlaget Bra Böcker AB som mellan 1989 och 1996 gav ut Nationalencyklopedin. När det första bandet gavs ut fanns det 54 000 beställningar registrerade.

Vad encyklopedin?

Encyclopédie, ou dictionnaire raisonné des sciences, des arts et des métiers, ofta förkortat Encyclopédie, ibland kallat Franska encyklopedin, var ett franskt uppslagsverk. Dess undertitel betyder "systematisk ordbok över vetenskap, konst och hantverk". Varför är Wikipedia skapad? Svar: Wikipedia grundades den 15 januari 2001 av två amerikaner, internetentreprenören Jimmy Wales och filosofiprofessorn Larry Sanger. Tanken var från början att det skulle vara ett snabbt sätt att få nytt material till ett annat uppslagsverk, Nupedia, vars innehåll skulle vara kvalitetskontrollerat av experter.

Vem har gjort webbsidan Wikipedia?

Organisationen bildades 2003 av Jimmy Wales, en av Wikipedias grundare. Idag driver Wikimedia Foundation följande projekt: Wikipedia, en fri encyklopedi på alla språk i världen. Är NE se en organisation? NE är ett digitalt kunskapsföretag. Vi utvecklar och erbjuder produkter och tjänster som möter dagens och morgondagens kunskapsbehov med höga krav på tillförlitlighet, tillgänglighet och användarupplevelse.

Är NE en pålitlig källa?

Tillförlitligt. Uppslagsverket är Sveriges främsta med långt över 200 000 faktagranskade uppslagsord. Bakom uppslagsorden står 4 500 ämnesexperter och en sakkunnig redaktion som bearbetar och uppdaterar artiklarna. Redaktionen ser till att materialet håller hög klass, både språkligt och innehållsmässigt. Vilka två typer av uppslagsverk finns?

Den första typen av uppslagsverk är det allmänna uppslagsverket, som täcker ett brett spektrum av ämnen och ger allmän information om en mängd olika ämnen. Den andra typen av uppslagsverk är det specialiserade uppslagsverket, som fokuserar på ett specifikt ämne eller ämnesområde.

Är NE gratis?

Ja, NE är gratis. NE är ett elektriskt fält som produceras av en elektrisk dipol, och det är summan av de elektriska fält som produceras av de enskilda laddningarna som utgör dipolen. Det elektriska fältet för en dipol är noll i dipolens centrum, så det elektriska nettofältet i NE:s centrum är också noll.

By Joris Schielke

Vem skriver i NE se? :: När flytta över SIM-kort till ny iPhone?
Användbara länkar