Hem > V > Vilka Webbplatser Är Anslutna Till Wikipedia?

Vilka webbplatser är anslutna till Wikipedia?

Utöver Wikipedia stöder Wikimedia Foundation ett antal kostnadsfria kunskapsprojekt, inklusive:

  • Wikimedia Commons – ett kostnadsfritt licensierat arkiv med bilder, video och mediefiler.
  • Wiktionary – ett gratis, flerspråkigt lexikon.
  • Wikiquote – en resurs med citat från kända människor och konstnärliga verk.

Läs mer

Och en annan fråga, vem är grundaren av wikipedia?

Organisationen bildades 2003 av Jimmy Wales, en av Wikipedias grundare. Idag driver Wikimedia Foundation följande projekt: Wikipedia, en fri encyklopedi på alla språk i världen. Är 1177 en säker källa? Använd 1177 Vårdguiden som källa

Innehållet på 1177.se är faktagranskat i flera led och produceras i samarbete med sakkunniga som är verksamma ute i vården. Därför är 1177.se en tillförlitlig och bra källa till kunskap när det gäller frågor som rör vård, hälsa och sjukdom.

Hur bedömer man om en källa är trovärdig?

Fyra kriterier för att bedöma källan

Äkthet är det mest centrala i all källkritik; är källan det den utger sig för att vara? Här handlar det om att ta reda på vem som ligger bakom källan, hur informationen kom till och vad avsikten var med tillkomsten. Ju färre punkter som går att slå fast, desto lägre trovärdighet.
Dessutom, vad är en andrahandskälla? Vi skiljer på förstahandskällor och andrahandskällor. En person som var med när något hände är en förstahandskälla. Journalisten som i efterhand intervjuar personen och sedan återberättar händelsen är en andrahandskälla.

Hur anger man Wikipedia som källa?

Hur anger man Wikipedia som källa?

  1. Gå till den artikel du har hittat bra information i.
  2. Leta reda på länken "Använd den här artikeln som referens" i menyn till vänster.
  3. Välj den version av källhänvisning som du använder i resten av din text.
  4. Klistra in den kopierade texten i ditt dokument.
Folk frågar också vad är det för källa? En källa är platsen eller stället som du hämtar uppgifter ifrån. Det är genom källor som vi hämtar information om något. Med en källa för information menas ett material (text, bild eller liknande) eller en berättad framställning.

På motsvarande sätt, vem granskar wikipedia?

Det finns inga direkta krav för vem som får och inte får granska en artikel. Lättast att säga är att den som känner sig mest manad gärna får ta på sig ansvaret att granska en artikel. Det finns dock ett antal ämneskunniga personer som finns till för att hjälpa dig inom specifika områden. Hur får du använda artiklar som du hittar på Wikipedia Varför får du använda materialet?

Wikipedia är en fantastisk resurs för att hitta information om en mängd olika ämnen. Artiklarna är skrivna av experter på området, och informationen är väl genomarbetad och tillförlitlig. Du kan använda materialet i Wikipedia för din egen forskning eller för att skriva egna artiklar.

Med tanke på detta, varför fungerar inte wikipedia?

Det finns inte ett enda svar på den här frågan eftersom det finns många möjliga orsaker till att Wikipedia inte fungerar för en viss person. Några tänkbara orsaker kan vara att personens internetanslutning inte är tillräckligt stark för att ladda webbplatsen, att personen inte har ett konto eller inte har de nödvändiga rättigheterna för att redigera vissa sidor, eller att personen försöker få tillgång till Wikipedia i ett land där den är blockerad. Dessutom är det värt att notera att Wikipedia är en webbplats som drivs av frivilliga och att det därför alltid finns en risk för fel eller driftstopp.

By Heydon

Vad består the World Wide Web av? :: Vad betyder Pedia?
Användbara länkar