Hem > V > Vad Består The World Wide Web Av?

Vad består the World Wide Web av?

World wide web, www eller webben som det också kallas är de hemsidor som är uppladdade på en server som är sammankopplade med andra server och tillsammans utgör internet. Webben har gått från att vara menat ett intranät till att bli hela världens tillgång, dock med vissa begränsningar.

Läs mer

Vad är World Wide Web Consortium?

W3C står för World Wide Web Consortium. Det är en internationell organisation som arbetar för att utveckla webben till dess fulla potential. Bland annat skapar de ramverk för hur innehåll på webben ska skapas och upplevas. W3Cs standarder ska försäkra att webben förblir tillgänglig och säker för den breda allmänheten. Dessutom, hur fungerar world wide web? World Wide Web, eller kort och gott Webben som vi kallar det i Sverige, är ett system för att visa och länka mellan innehåll på internet. Det innebär dels att alla webbplatser eller dokument har en adress, en URL, som talar om hur man hittar dit och dels ett system för hur webbläsare kan läsa och visa innehåll.

Och därefter, vem kom på world wide web?

World Wide Web/Uppfinnare Med tanke på detta, vilket år kom world wide web? Internet handlade från början om att få datornätverk att kommunicera. World Wide Web uppfanns 1991 av britten Tim Berners-Lee. Plötsligt kunde man göra egna hemsidor och surfa runt bland andras på nätet.

Varför står det ofta www i början av adresser på nätet?

Ett av de viktigaste protokollen är HTTP. Det står för "Hypertext Transfer Protocol" och är det sätt som datorer kommunicerar med varandra över WWW, som i sin tur står för "world wide web" och betyder "världsomspännande nät". Det är därför det står "www" i början av många webbadresser! Folk frågar också hur många webbsidor finns det i världen? Idag utgörs Internet, ett nätverk av nätverk, av miljarder webbsidor på världens alla språk. De är så många att det är svårt att uppskatta dess antal.

Med hänsyn till detta, vad utvecklade tim berners-lee?

Hösten 1990 hade Tim Berners-Lee utvecklat de tre teknologiska grundstenar som webben fortsättningsvis vilar på - märkspråket HTML (HyperText Markup Language), systemet med unika internetadresser URL (Uniform Resource Locator) samt HTTP (Hypertext Transfer Protocol) för överföring av webbsidor. Vad är det för skillnad på internet och webben?

Internet är ett globalt nätverk av datorer som använder TCP/IP-protokollet för att kommunicera med varandra. Webben är en samling resurser som kan nås via Internet.

När slog internet igenom i Sverige?

Internet har blivit alltmer populärt i Sverige sedan början av 1990-talet. Det var dock inte förrän i slutet av 1990-talet som internet började användas i stor utsträckning av allmänheten. År 1998 använde endast cirka 1 % av svenskarna internet regelbundet. År 2002 hade denna siffra ökat till 35 %.

By Jobina Delapaz

När lanserades världens första webbsida på internet? :: Vilka webbplatser är anslutna till Wikipedia?
Användbara länkar