Hem > N > När Kom Gamers?

När kom gamers?

Gaming som vi känner till det idag hade sin början 1981, när Game & Watch introducerades i norden. Ball var den första versionen du kunde köpa, men i senare tid kunde du även köpa versioner som Donkey Kong och Musse Pigg med fler. Runt samma era kom också Atari 2600, och där kunde du spela både Pacman, Pitfall och..

Läs mer

Dessutom, hur påverkas hjärnan av dataspel?

När du upprepade gånger använder droger, eller ägnar dig frekvent åt spel, leder det till att hjärnan triggas att gång på gång frigöra höga halter dopamin. Effekten blir att hjärnans normala produktion gradvis minskar. Det dopamindrivna belöningssystemet går ner i varv och blir allt mindre aktivt. Hur påverkas man av dataspel? Dataspelande kan påverka psykisk hälsa, relationer, skola och arbete. Vidare finns samband mellan dataspelande och psykisk ohälsa, såsom depression och ångest. Den som spelar mycket kan även få problem med den fysiska hälsan, skolarbete, sömn och sociala relationer.

Folk frågar också varför spela sällskapsspel?

– Så förutom att de tränar på matematiska begrepp, utvecklar sin finmotorik och övar på att vänta på sin tur, så utökas deras ordförråd ofta när vi spelar brädspel. Vi har lärt oss mycket om hönor och ägg, säger hon. Det är en fördel när spelen kan nivåanpassas så de fungerar i olika åldrar. Därefter, hur påverkas barn av tv-spel? Flera studier visar att våldsamma spel kan påverka barn och ungdomar, men det finns också debatter och intervjuade ungdomar som säger att detta inte är sant. De ungdomarna påstår att det här påverkar inte deras beteende. Det är sant att de blir stressade, men alla verkar inte bli aggressiva.

Följaktligen, Är det bra för barn att spela?

I studien har 3274 personer i alla åldrar har fått spela tv-spelen "Animal Crossing" och "Plants vs. Zombies". Forskningen visar att spelen kan vara bra för den mentala hälsan och att många blev gladare av att spela – oavsett ålder. På motsvarande sätt, hur har tv-spel påverkat samhället? Intresset för dator och TV-spel har exploderat över hela världen. Stora turneringar, tävlingar och priser som kan förändra hela ens liv, detta är numera vardagsmat för spelande ungdomar och unga vuxna. Spelen har tagit över och förändrat dessa människors liv för alltid.

Följaktligen, när är man beroende av dataspel?

En varningssignal är när någon fortsätter spela trots fysiska symtom som smärta, huvudvärk och ögonproblem. Andra varningssignaler är om en person hellre spelar än träffar kompisar och blir irriterad och rastlös så fort det blir tal om att ta en paus från spelandet. Med hänsyn till detta, hur länge ska barn spela dataspel?

Det finns inget slutgiltigt svar på den här frågan eftersom det kan variera beroende på barnets ålder, mognad och intressen. Men som en allmän regel bör barn inte tillbringa mer än två timmar per dag med att spela datorspel. Denna gräns bör ökas till tre timmar per dag för äldre barn och tonåringar.

Hur fungerar ett datorspel?

Svaret på denna fråga beror på vilken typ av spel du talar om. Ett konsolspel skulle till exempel fungera annorlunda än ett PC-spel.
Ett konsolspel kommer vanligtvis på en skiva som du sätter in i konsolen. Konsolen läser skivan och kör spelet. Spelet är vanligtvis skrivet i ett särskilt programmeringsspråk som endast fungerar på den konsol som det är gjort för.
Ett PC-spel kommer också på en skiva (eller kan laddas ner från Internet). Datorn läser skivan (eller laddar ner spelet) och kör spelet. PC-spel skrivs vanligtvis i C++, som är ett språk som kan köras på många olika typer av datorer.

By Otha Vestal

När ska GDPR tillämpas? :: Är Gaming bra?
Användbara länkar