Hem > K > Kan Man Se När Man Köpte Sin Iphone?

Kan man se när man köpte sin iPhone?

Klicka på länken ”Free IMEI checker” och ett nytt fönster öppnar sig. Skriv nu in ditt IMEI-nummer och klicka ”Check iPhone IMEI” eller vad du väljer att kolla. Nu kommer du se vilken modell det är, inköpsdatum samt vilken låsstatus du har.

Läs mer

Kan man se hur gammal en mobiltelefon är?

1973 var konceptet färdigutvecklat och den 3 april 1973 ringde Cooper historiens första mobiltelefonsamtal. Det dröjde dock till 1983 innan mobiltelefoner började säljas till allmänheten. Varför har jag 2 IMEI-nummer? Pixel-telefoner som det går att använda både eSIM-kort och SIM-kort på har två IMEI-nummer, ett för varje typ av SIM-kort. Läs mer om vilka Pixel-telefoner som har stöd för båda typerna av SIM-kort. Om du har två IMEI-nummer är IMEI 1 oftast kopplat till det första SIM-kortet du konfigurerade på telefonen.

Med detta i åtanke, vad ska man göra om mobilen blir stulen?

Kontakta ditt försäkringsbolag och anmäl brottet/förlusten. Spärra telefonen hos din mobiloperatör. Polisen spärrar inte mobiltelefoner eller SIM-kort. Du behöver då uppge telefonnummer, IMEI-nummer och numret på polisanmälan. Kan man låsa upp spärrad telefon? Du får ta kontakt med din "polare" så att han kan kontakta personal hos det företag som telefonen är bunden hos, så att de kan ta bort spärren. Är IMEI numret svartlistat, så är det svartlistat..så enkelt är det.

Kan polisen spåra en stulen mobil?

För att kunna spåra en mobiltelefon måste den vara uppkopplad mot ett mobilnät. Då kan operatören själv spåra mobiltelefonen och se vilken mobilmast den är uppkopplad till. I vissa fall kan det vara av polisens intresse att spåra en mobiltelefon. Polisen får dock själva inte spåra någon mobiltelefon. Hur vet man om en telefon är låst till en operatör? Gå till Inställningar > Allmänt och tryck på Om. Under Operatörslås bör du se ett meddelande som säger "Inga SIM-begränsningar". Om du inte ser det meddelandet kontaktar du din operatör.

Man kan också fråga hur hittar jag min stulna mobil?

Hitta, låsa och rensa via webben

  1. Besök android.com/find och logga in på Google-kontot. Om du har flera telefoner klickar du på den borttappade telefonen högst upp på skärmen.
  2. En avisering skickas till den borttappade telefonen.
  3. Information om var telefonen finns visas på kartan.
  4. Välj vad du vill göra.
Vad händer om man köper en stulen telefon?

Om du köper en stulen telefon kan den ursprungliga ägaren rapportera telefonen som stulen och få den inaktiverad. Detta innebär att telefonen inte längre kan ringa eller ta emot samtal och att personen som stal telefonen inte kan använda den.

Därmed, kan man ringa apple support?

Ja, du kan ringa Apple Support. Numret till Apple Support är 1-800-MY-APPLE (1-800-692-7753).

By Giavani Ibarhim

Vad är det för skillnad på data och information? :: Vad menas med IBIC?
Användbara länkar