Hem > V > Vad Betyder Nfc I Mobilen?

Vad betyder NFC i mobilen?

Om du vill göra kontaktlösa betalningar med Google Pay behöver telefonen ha stöd för NFC (närfältskommunikation).

Läs mer

Vad menas med det gick inte att läsa NFC?

Kontrollera om kortet stöder NFC. Det rekommenderas att du använder en annan NFC-aktiverad telefon för att läsa kortet. Om kortläsningen misslyckas kan det hända att kortet inte stöder NFC eller är felaktigt. I så fall ska du kontakta kortutgivaren. Vad är NFC betalning? Att överföra data med NFC mellan mobila enheter

Om två mobila enheter har stöd NFC går det att skicka information mellan dem genom att helt enkelt hålla dem mot varandra. I Android-sammanhang kallas funktionen Android Beam och lanserades i samband med Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Hur stänger jag av NFC?

NFC slås automatiskt på när du öppnar Wallet.

För att avaktivera funktionen, gå till Inställningar, sök efter och öppna Appar, och gå till Wallet > Lagring > Rensa data. Öppna sedan Plånbok-appen igen. Välj AVBRYT när en uppmaning visas som anger att du ska aktivera NFC automatiskt varje gång du öppnar Plånbok-appen.
Var hittar jag NFC på iPhone? Steg för steg

  1. Steg 1 - Se till att telefonen är i upplåst läge.
  2. Steg 4 - Klicka på notisen för att påbörja dörröppningen.
  3. Steg 1 - Lås upp telefonen och starta Parakey-appen.
  4. Steg 2 - Tryck på knappen med texten "NFC" under sig nere i högra hörnet.
  5. Steg 3 - Lägg telefonen mot Parakey-klistermärket i närheten av dörren.

Var sitter NFC på Samsung?

För NFC-antennen på din mobiltelefon (vanligen placerad på mobiltelefonens baksida) över NFC-etiketten ( ) på din skrivare. Vänta några sekunder på att Samsung Mobile Print-appen ska starta. På vissa mobiltelefoner kan det hända att NFC-antennen inte är placerad på baksidan. Hur tar man bort en NFC Tagg? Hur tar jag bort en tagg?

  1. Gå till inställningar (kugghjulet i sidomenyn).
  2. Beroende på vilken tagg du vill ta bort, välj antingen affärs-, företags- eller personfliken på inställningssidan.
  3. Tryck på underfliken tabbar.
  4. Nu dyker alla taggar upp.
  5. Tryck spara längst ner på sidan.
  6. Voilà!

Varför fungerar inte Samsung Pay?

Förutsatt att du har en enhet som fungerar med Samsung Pay så behöver du även kontrollera att din bank är ansluten till tjänsten. Anslutna banker är bland annat storbankerna (Swedbank, SEB, Nordea, Handelsbanken), samt några andra banker som t. ex. Länsförsäkringar, ICA-banken och Skandia. Vart sitter NFC?

NFC ligger på lager 4 i OSI-modellen, datalänkskiktet. Detta är det lager där data formateras för överföring och där funktioner för upptäckt och korrigering av fel utförs.

Hur sätter man på NFC på iPhone?

Det första du måste göra är att se till att din iPhone har iOS 11 eller senare. Detta gör du genom att gå till Inställningar -> Allmänt -> Om. Om din iPhone kör iOS 11 eller senare bör du se "NFC" under avsnittet "Gränssnitt". Om du inte ser NFC i listan har din iPhone inte stöd för NFC.
När du har kontrollerat att din iPhone stöder NFC måste du aktivera NFC i appen Inställningar. Detta gör du genom att gå till Inställningar -> Plånbok och Apple Pay och se till att knappen "NFC-taggar" är aktiverad.
Om du fortfarande har problem ska du se till att din iPhone är nära NFC-läsaren när du försöker använda den. NFC-signaler har en relativt kort räckvidd, så din iPhone måste vara nära läsaren för att det ska fungera.

By Grof

Vilken porr är förbjuden att titta på? :: Vad gör en kompilator C#?
Användbara länkar