Hem > V > Vad Gör En Hemmarouter?

Vad gör en Hemmarouter?

Det är hemmaroutern som tar emot internetanslutningen och sen delar ut anslutningen till en eller flera datorer på det lokala LAN:et. En hemmarouter kan sägas ha en utsida och en insida. Utsidan är internetanslutningen, som ansluts till en port på routern, ofta kallad en WAN-port.

Läs mer

Följaktligen, kan man använda internet utan router?

Med hjälp av Wifi Direct kan du ansluta dina enheter till varandra utan behov ett nätverk. Wifi Direct är en standard som gör att wifi-enheter kan sammankopplas med varandra utan behov av en mellanliggande trådlös åtkomstpunkt eller router. Måste man ha en router? Oavsett om du ska beställa nytt bredband och vill kunna surfa trådlöst via WiFi, eller om du bara vill förbättra ditt nuvarande WiFi-nätverk så är valet av router viktigt. Faktum är att majoriteten av de problem som uppstår med uppkopplingen i hemmet kan härledas tillbaka till routern.

Följaktligen, måste man ha både modem och router?

Förutom en router behöver du också ett modem för att kunna dela det mobila bredbandet. En ny router har ofta ett inbyggt modem medan äldre varianter inte har det. Om din router inte har ett inbyggt modem måste du skaffa ett externt USB-modem som du stoppar in i routern. Därefter, varför dölja ssid? Att dölja sitt SSID har absolut ingenting med säkerhet att göra. Det ger inget skydd mot en hackare eller någon som vill ta sig in på ditt trådlösa nätverk. Det enda det åstadkommer är att SSID inte syns om man tittar i den vanliga listan över trådlösa nätverk i närheten.

Vad gör en Subnet mask?

En IP-adress kombineras alltid ihop med en subnätmask, och det är subnätmasken som bestämmer hur stor del av IP-adressen som är IP-nät och hur stor del som är adresser inom IP-nätet. Med detta i åtanke, vad är skillnaden mellan wifi och router? Ett modem och en router är två separata prylar. Medan modemet ansluter datorn till internet gör routern att flera enheter kan samsas om samma internetanslutning.

Följaktligen, vad behövs för trådlöst internet?

För att få bästa möjliga hastighet med WiFi behöver du en dator, smartphone eller surfplatta som klarar av det, en hög hastighet på ditt bredbandsabonnemang och en trådlös router som stöder den senaste tekniken. Med ett bredband från Boxer kan du använda vilken router som helst för att få trådlös uppkoppling. Är bredband och internet samma sak?

Bredband och internet är inte samma sak. Bredband är en typ av internetanslutning som alltid är påslagen och snabb. Internet är ett nätverk av datorer som gör att du kan ansluta till webbplatser, skicka e-post och göra andra onlineaktiviteter.

Med detta i åtanke, varför ha en router?

En router är en enhet som ansluter två eller flera nätverk och vidarebefordrar paket mellan dem. Paket är små datapaket som skickas från en dator till en annan över ett nätverk. En router är som ett postkontor: den vet vart paket ska skickas utifrån deras destinationsadress.
Routrar är viktiga eftersom de gör det möjligt för datorer i olika nätverk att kommunicera med varandra. Om du till exempel har ett hemnätverk och vill ansluta till en väns dator i deras hemnätverk behöver du en router för att vidarebefordra paket mellan de två nätverken.

By Estell Jaanki

Vad är det för skillnad mellan en tabell och ett diagram? :: Vilket folkslag är araber?
Användbara länkar