Hem > H > Hur Värderar Man Äkta Mattor?

Hur värderar man äkta mattor?

Ta en titt på baksidan av din matta och välj ut ett område på 1 tum x 1 tum. Räkna både vågrät och lodrät väv. Multiplicera de två för att få fram knutdensiteten. Generellt sett kan man säga att ju högre densitet, desto högre är kvaliteten och därmed även priset.

Läs mer

Följaktligen, var kan man sälja äkta mattor?

Uppsala Auktionskammare har genom åren arbetat upp en stor kundkrets både i Sverige och i utlandet. Detta har bidragit till att vi med stor framgång har sålt både moderna och orientaliska mattor till rekordpriser. Vad kostar en orientalisk matta? En persisk Kelim kostar cirka 5 000 kronor. Antik. Antik Kirman, figural i perfekt skick, cirka 140×200. Kostar cirka 150 000 kronor på Nessims.

Därmed, vad kallas det material som lämpar sig för tätt knutna mattor?

Denna ull är den högklassigaste som finns att tillgå och har en speciell mjukhet som lämpar sig särskilt för tättknutna mattor. Bomull är det främsta materialet för varpen och fundamentet i persiska mattor. Anledningen till detta är att bomullen möjliggör hög knuttäthet i motsatts till ull. Vad kostar en handknuten matta? Vad är det som gör att en handknuten orientalisk matta kan kosta 2.000 kronor medan en annan snarlik kostar 20.000 kronor eller mer? Det som ligger som bas för priset på en matta är en mängd olika faktorer som vi räknar upp nedan.

Är mattan handknuten?

För att en matta ska betraktas som "äkta", ska den vara handknuten. De flesta mattor knyts i länder som Iran, Afghanistan, Pakistan, Turkiet och Indien, och säljs sedan i länder runt om i världen. Vad är NAIN matta? Nain-mattor har ofta en högre knuttäthet än en miljon knutar per kvadratmeter. I västra kanten på den stora öknen Dasht-e-Kavir, 200 kilometer öster om Isfahan ligger den pittoreska staden Nain. Här finns karaktäristisk lerbebyggelse och en av Irans äldsta moskéer med lämningar från 900-talet.

Följaktligen, vem köper persiska mattor?

Bidjar, Nain och Täbriz till rustika och charmiga nomadmattor som är handknutna i mindre byar. Alla våra persiska mattor är handgjorda med hög kvalitet och har låga priser. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller vill ha hjälp att lägga din beställning. Hur vet man att det är en äkta persisk matta?

Det finns några viktiga saker att titta efter när man försöker avgöra om en matta är en äkta persisk matta. För det första är persiska mattor vanligtvis tillverkade av naturmaterial som ull eller silke. De har också ofta intrikata mönster och mönster som är specifika för persiska mattor. Dessutom är persiska mattor vanligtvis handgjorda, så du kanske kan upptäcka små brister i mattan som visar att det inte är en maskintillverkad matta.

Vad är en Ziegler matta?

En Ziegler-matta är en typ av orientalisk matta som kännetecknas av geometriska mönster och starka färger. Dessa mattor är vanligtvis tillverkade av ull eller bomull, och de har ofta en mängd olika mönster, inklusive blom- och djurmotiv. Zieglermattor har fått sitt namn efter den tyska staden Ziegler, där de först tillverkades på 1800-talet.

By Va

Hur kan man ladda ner filmer? :: Vad gör den så kallade schemaläggaren i ett operativsystem?
Användbara länkar