Hem > V > Vad Är Ett Varumärkesintrång?

Vad är ett varumärkesintrång?

Varumärkesintrång. Om ett varumärke är skyddat för en vara eller tjänst så får ingen använda ett identiskt eller liknande märke för samma eller liknande varor och tjänster. Gör man det kan det innebära att man begår ett varumärkesintrång, enligt Varumärkeslagen.

Läs mer

Man kan också fråga hur ansöker man om mönster och designskydd och vad kostar det?

Kostnaden för att ansöka om designskydd i Sverige är 2 000 kronor. Adderar man ytterligare en bild i ansökan, läggs det till en avgift på 200 kronor per extra bild. Hur mycket kostar det att ta patent? Kostnaden för att få in en ansökan ligger vanligtvis mellan 40 000 – 70 000 kronor men det kan vara både högre och lägre. Det beror på hur mycket tid som krävs av patentrådgivaren. Vi skriver en ansökan som beskriver uppfinningen och den skickas till Patent- och registreringsverket, PRV.

Och en annan fråga, varför bör man göra en varumärkesansökan?

Att registrera ditt varumärke ger dig ensamrätt: ingen annan har rätt att i sin näringsverksamhet använda varumärket på liknande varor och tjänster eller i sin marknadsföring. En varumärkesregistrering gäller i tio år och du kan förnya registreringen hur många gånger som helst. På motsvarande sätt, vad är skillnaden mellan patent och design? Vad är skillnaden mellan design och patent? En designregistrering skyddar utseendet på produkten men inte funktionen. Ett patent skyddar den tekniska lösningen på ett problem men inte utseendet på produkten.

Man kan också fråga hur skyddar man sitt varumärke?

För att man ska kunna få ensamrätt till ett varumärke så måste det ha varumärkesskydd. Detta kan uppnås antingen genom registrering eller genom inarbetning. Det enklaste sättet är registrering, då man ansöker hos Patent- och Registreringsverket – PRV – om registrering av sitt varumärke. Med detta i åtanke, vad innebär ordmärke? Ett ordmärke består av ett eller flera ord, som till exempel Japp eller Marco Polo. Det kan också vara uppbyggt av siffer- eller bokstavskombinationer som SVT eller 3RT. Ett ordmärke kan även bestå av typografiska tecken som till exempel frågetecken och utropstecken. Ordmärket registreras alltid i ett standardtypsnitt.

Vem äger ett varumärke?

En grundläggande förutsättning för ett starkt varumärke är att du har ensamrätt till varumärket som sådant. Utan ensamrätt är det nämligen mer eller mindre fritt fram för konkurrenter och andra aktörer att använda sig av exakt samma varumärke och därmed skapa en förväxlingsrisk på marknaden. Vilka möjligheter finns det att söka varumärkesskydd utomlands?

Det finns ett flertal olika sätt att ansöka om varumärkeskydd i andra länder. Man kan ansöka via ett budbärarföretag eller ett patent- och varumärkesbyrå, eller också direkt hos det aktuella landets patent- och varumärkesbyrå. De flesta länder accepterar ansökningar från andra länder, men det finns också vissa länder som har särskilda krav på ansökningar från utlänningar. Exempel på sådana krav är att man måste ha ett kontor i det aktuella landet, eller att man måste ansöka om ett internationellt varumärke först.

Vad menas med brand?

Det finns flera olika typer av bränder, men de allra vanligaste är eldar orsakade av elektriska lågor, värme och/eller kemikalier.

By Wane

Hur ändrar jag bakgrundsfärg? :: Hur frigöra utrymme på iPad?
Användbara länkar