Hem > V > Vilka Använder Pinterest?

Vilka använder Pinterest?

Pinterest, ålder och kön

Det är fler kvinnor (29 %) än män (12 %) som använder Pinterest i alla åldersgrupper. Den största gruppen på Pinterest är kvinnor mellan 26 och 35 år, där över hälften (52 %) använder tjänsten. Det dagliga användandet ligger på klart lägre nivåer.

Läs mer

Vad har man Pinterest till?

Pinterest är en webbtjänst eller en social nätverkstjänst där användare kan ladda upp, organisera och dela med sig av sina bilder på digitala anslagstavlor, pinboards. Användarna kan också med hjälp av ett tillägg i webbläsaren spara och dela bilder som de hittar på olika webbplatser på internet. Följaktligen, kan man se vem som besöker min profil på facebook? Nej, Facebook tillåter inte någon att spåra vilka som tittar på deras profil. Appar från tredje part har heller inte någon sådan funktion. Om du stöter på en applikation som påstår sig ha den funktionen bör du anmäla applikationen.

Dessutom, kan någon se att man varit inne på deras linkedin?

Du kan styra vem som kan se om du har besökt deras profil genom att uppdatera din profilbesöksalternativ på sidan Inställningar och sekretess. Kan man se vem som har varit inne på Instagram? Nu ska det gå att se vilka som tittar på posterna genom lanseringen av "Instagram Stories". Där kan du posta mer än en bild, liksom videos. När du laddat upp en story kan du klicka på din profil i appen och sedan swipa uppåt. Då kommer det upp ett öga som visar hur många – och vilka – som har tittat på din story.

Med detta i åtanke, vilka bilder får man ladda ner?

Utöver de licenserna finns faktiskt en till: Creative Commons Public Domain (CC0 1.0). CC0 1.0 innebär att du som laddar ner bilden får kopiera, ändra och publicera den fritt i både personligt och kommersiellt sammanhang – utan att be fotografen om lov. Är det olagligt att ladda ner bilder? I de flesta fall är bilder skyddade av upphovsrättslagen. Det innebär att den person (upphovsman) som tagit bilden också äger bilden – oavsett vem som äger kameran. Oftast är det därför inte tillåtet att använda en bild som du hittar på nätet.

Med tanke på detta, vilka bilder får man kopiera?

Bilder är skyddade enligt upphovsrättslagen (Lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk). Du behöver alltid upphovspersonens tillstånd att återanvända en bild, om användningen inte faller under någon inskränkning i lagen eller det föreligger något licensvillkor som tillåter fri återanvändning. Hur gammal måste man vara för att ha Pinterest?

Enligt Pinterests användarvillkor måste man vara minst 13 år för att få ha ett konto.

Dessutom, varför kan jag inte registrera mig på pinterest?

Det finns två anledningar till att man inte kan registrera sig på Pinterest. Antingen så är man inte inbjuden till plattformen eller också så har man inte fyllt i alla obligatoriska fält i registreringsformuläret.

By Armando Kotula

Hur hittar man dolda appar på Samsung? :: Vad är sökmotoroptimering?
Användbara länkar