Hem > H > Hur Väljer Man Namn Till Sitt Företag?

Hur väljer man namn till sitt företag?

Här är några exempel på regler som gäller:

  1. Företagsnamnet måste gå att särskilja från namn på andra företag, föreningar eller varumärken.
  2. Namnet ska inte kunna förväxlas med andra företagsnamn.
  3. Företagsnamnet får inte innehålla uttryck som diskriminerar eller förolämpar någon.

Läs mer

Hur byter man namn på företag?

ändra

Så går det till att ändra företagsnamn eller verksamhet

  1. Bolagsstämman beslutar att ändra företagsnamn eller verksamhet.
  2. Anmäl ändringen till Bolagsverket.
  3. Bolagsverket granskar och registrerar namnet.
Vad kostar det att byta namn på ett aktiebolag? När du skickar in din anmälan om ett namnbyte måste du också tillhandahålla bolagsordningen tillsammans med ett bolagsstämmoprotokoll som visar på ett namnbyte. Var också beredd på att det kommer kosta ditt företag runt 1000 svenska kronor att byta namn.

Med tanke på detta, får man döpa sitt företag till vad man vill?

Företagsnamnet ska stämma med det du gör

Om du vill ha ett namn som visar på en viss verksamhet måste du också göra det namnet säger. Ska du ha en cykelverkstad får den inte heta något med ordet bilverkstad, om du inte också tar emot bilar.
Vilka företagsnamn är tagna? Du kan beställa en förhandsgranskning av Bolagsverket av ett eller flera företagsnamn för att kontrollera om det företagsnamn du har tänkt dig är ledigt eller om det redan finns registreringar som kan komma att bedömas som hinder mot ditt förslag. Det kostar 1 400 kronor (momsfritt) per namnförslag.

Vad är namnet på min enskilda firma?

När du registrerar din enskilda näringsverksamhet skickar du namnförslaget till oss och registrerar dig hos Skatteverket. Om din enskilda näringsverksamhet sedan tidigare är registrerad hos Skatteverket och du nu vill skydda ett namn för din verksamhet använder du samma e-tjänst. Med tanke på detta, hur lång tid tar det att byta namn på företag? hur lång tidtar

ÄrendeHandläggningstid i arbetsdagarMålet denna vecka är att påbörja ärenden som kom in
Ändra företagsnamn518 maj–22 maj

Hur mycket kostar det att ändra sitt namn?

Ansökan är kostnadsfri. Ansök på blankett SKV 7504 om det efternamn du vill ha kvar inte är en förälders eller din makas eller makes efternamn. Ansökan kostar då 1800 kronor. Du betalar avgiften till Skatteverkets bankgiro 5194-7273. Därmed, hur lång tid tar det att byta namn?

Det beror på hur mycket information som behöver ändras. Om du bara behöver ändra namnet på ett företag, tar det bara några minuter. Men om du behöver ändra flera uppgifter, som adress och telefonnummer, kan det ta lite längre tid. I de flesta fall tar det bara ett par dagar att ändra all information.

Och därefter, kan man byta namn på ett aktiebolag?

Det går att byta namn på ett aktiebolag, men det är en lite mer komplicerad process än att bara ändra namnet på företaget. Bolagsstämman måste först besluta om namnbytet och sedan skicka in en ansökan till Bolagsverket. Om Bolagsverket godkänner namnbytet så måste bolaget anmäla detta till skatteverket och senast 3 månader efter Bolagsverkets beslut ändra namnet i huvudboken.

By Hasan

Hur numrerar man sidor? :: Hur klipper man ihop bilder?
Användbara länkar