Hem : Programvaruvillkor : Cellreferensdefinition

Cellreferens

En cellreferens, eller celladress, är ett alfanumeriskt värde som används för att identifiera en specifik cellen i en kalkylark. Varje cellreferens innehåller en eller flera bokstäver följt av ett nummer. Brevet eller bokstäverna identifierar kolumn och siffran representerar v.

I ett standardkalkylark är den första kolumnen A, den andra kolumnen B, den tredje kolumnen C, etc. Dessa bokstäver visas vanligtvis i kolumnrubrikerna högst upp i kalkylbladet. Om det finns fler än 26 kolumner är den 26: e kolumnen märkt Z, följt av AA för kolumn 27, AB för kolumn 28, AC för kolumn 29, etc. Kolumn 55 är märkt BA. Rader ökas helt enkelt numeriskt från topp till botten med början med "1" för första raden.

Exempel på cellreferenser listas nedan:

  1. Första kolumnen, sjunde raden: A7
  2. Tionde kolumnen, tjugonde raden: J20
  3. Sextio första kolumn, tre hundra fyrtio andra raden: BI342
  4. Ett tusen kolumn, två tusen rad: ALL2000

Cellreferenser är användbara på två sätt: 1) De ger ett enkelt sätt att hitta ett specifikt värde i ett kalkylark, och 2) de används för att skapa formler.

Hitta värden

Om du granskar ett kalkylark med en annan användare kan du helt enkelt använda kolumn / radkombinationen för att referera till en specifik cell. Du kan också använda funktionen "Gå till ..." för att hoppa till en viss cell. Detta är särskilt användbart när du arbetar med stora kalkylark som har hundratals eller tusentals celler.

Skapa formler

Mest kalkylblad program stödja formler som kan användas för att beräkna värden baserat på innehållet i andra celler. Till exempel kan en cell innehålla funktionen:

= D8 / E10

Ovanstående funktion kommer automatiskt att fylla cellen med värdet lagrat i cell D8 dividerat med värdet i E10. Om G2 innehåller funktionen ovan, och D8 är 20 och E10 är 5, kommer G2 att visa värdet 4. En cell kan också helt enkelt visa värdet på en annan cell. Till exempel om G3 innehöll funktionen = D8, skulle det visa 20 (värdet lagrat i D8).

https://TechLib.com/definition/cell_reference

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av cellreferens. Det förklarar i dataterminologi vad Cellreferens betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna cellreferensdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.