Hem : Internetvillkor : ICF-definition

ICF

Står för "Internet-anslutnings brandvägg." ICF är en Windows XP-funktion som skyddar datorer som är anslutna till Internet från obehörig åtkomst. När ICF är aktiverat håller Windows en logg över inkommande förfrågningar från andra system på Internet. Om begäran är något som användaren har begärt, som en webbsida, påverkas inte överföringen. Om begäran är oönskad och inte känns igen av systemet kommer överföringen att släppas. Detta hjälper till att förhindra intrång från hackare eller skadlig programvara som spionprogram.

Medan ICF begränsar inkommande trafik från Internet påverkar det inte utgående trafik. Det betyder att data som skickas från din dator fortfarande är sårbara för virus eller andra störningar även när ICF är aktiverat. Om du har flera datorer som delar samma Internetanslutning via ICSkan du aktivera ICF för alla datorer. Du bör dock aktivera ICF för routern eller systemet som är anslutet direkt till Internetanslutningen, inte för varje enskilt system.

https://TechLib.com/definition/icf

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av ICF. Det förklarar i dataterminologi vad ICF betyder och är ett av många Internettermer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna ICF-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.