Hem : Programvaruvillkor : Virusdefinition

virus

Precis som ett biologiskt virus är ett datavirus något du inte vill få. Datorvirus är små program eller skript som kan påverka din dators hälsa negativt. Dessa skadliga små program kan skapa filer, flytta filer, radera filer, konsumera datorns minne och orsaka att din dator inte fungerar korrekt. Vissa virus kan duplicera sig själva, koppla sig till program och resa över nätverk. Att öppna en infekterad e-postbilaga är faktiskt det vanligaste sättet att få ett virus.

Vi vet alla att det är svårt att få en dator att fungera bra när den är frisk, än mindre när den har attackerats av ett virus. Därför är det bättre att förhindra en attack än att försöka bota den. Det är många antivirus tillgängliga program som skannar inkommande filer efter virus innan de kan skada din dator. Några av dessa program inkluderar Norton AntiVirus, McAfee VirusScan och Virex. Det är en bra idé att ha ett av dessa program på din dator för att förhindra en virusattack. Det är också viktigt att uppdatera din virusdefinitionsfil minst en gång i månaden så att ditt antivirusprogram kan söka efter alla de senaste virusen. Det är ungefär som att ha ett glas apelsinjuice varje morgon - det håller datorns immunsystem starkt och friskt.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Virus. Det förklarar i dataterminologi vad Virus betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att den här virusdefinitionen är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.