Hem : Programvaruvillkor : Antivirusdefinition

antivirus

Antivirusprogram är en typ av verktyg används för skanning och borttagning virus från din dator. Medan många typer av antivirusprogram (eller "antivirusprogram") finns, är deras primära syfte att skydda datorer från virus och ta bort alla virus som finns.

De flesta antivirusprogram inkluderar både automatisk och manuell skanning. Den automatiska genomsökningen kan kontrollera filer som är ner från Internet, skivor som sätts in i datorn och filer som skapas av programvara installatörer. Den automatiska genomsökningen kan också skanna hela hårddisk regelbundet. Med det manuella skanningsalternativet kan du skanna enskilda filer eller hela systemet när du känner att det är nödvändigt.

Eftersom nya virus ständigt skapas av datorn hackaremåste antivirusprogram hålla sig uppdaterade databas av virustyper. Denna databas innehåller en lista över "virusdefinitioner" som antivirusprogrammet refererar till när filer skannas. Eftersom nya virus ofta distribueras är det viktigt att hålla programvarans virusdatabas uppdaterad. Lyckligtvis uppdaterar de flesta antivirusprogram automatiskt virusdatabasen regelbundet.

Medan antivirusprogram främst är utformat för att skydda datorer mot virus, skyddar många antivirusprogram nu mot andra typer av malware, Såsom spionprogram, reklamprogramoch rootkits också. Antivirusprogramvara kan också levereras med brandvägg funktioner som hjälper till att förhindra obehörig åtkomst till din dator. Verktyg som innehåller både antivirus- och brandväggsfunktioner är vanligtvis märkta "Internet Security" -programvara eller något liknande.

Medan antivirusprogram finns tillgängliga för Windows-, Macintosh- och Unix-plattformar, så säljs de flesta antivirusprogram för Windows-system. Detta beror på att de flesta virus är inriktade på Windows-datorer och därför är virusskydd särskilt viktigt för Windows-användare. Om du är en fönster användare är det smart att ha minst ett antivirusprogram installerat på din dator. Exempel på vanliga antivirusprogram inkluderar Norton Antivirus, Kaspersky Anti-Virus och ZoneAlarm Antivirus.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Antivirus. Det förklarar i dataterminologi vad Antivirus betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna antivirusdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.