Hem : Hårdvaruvillkor : Definition av hårddisk

Hard Drive

Hårddisken är det som lagrar all din data. Här finns hårddisken, där alla dina filer och mappar är fysiskt placerade. En typisk hårddisk är bara något större än din hand, men rymmer dock över 100 GB data. Data lagras på en stapel diskar som är monterade i en solid hölje. Dessa skivor snurrar extremt snabbt (vanligtvis vid antingen 5400 eller 7200 RPM) så att data kan nås direkt från var som helst på enheten. Data lagras magnetiskt på hårddisken så att den förblir på enheten även efter att strömförsörjningen stängts av.

Uttrycket "hårddisk" är egentligen en förkortning för "hårddisk". Uttrycket "hårddisk" avser de faktiska diskarna inuti enheten. Men alla dessa tre termer ses vanligtvis som hänvisar till samma sak - platsen där dina data lagras. Eftersom jag ofta använder termen "hårddisk" är det rätt att använda.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av hårddisk. Det förklarar i dataterminologi vad hårddisk betyder och är en av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna hårddiskdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.