Hem : Hårdvaruvillkor : Definition av hårddisk

Hard Disk

När du sparar data eller installerar program på din dator skrivs informationen vanligtvis till hårddisken. Hårddisken är en spindel av magnetiska skivor, kallade plattor, som registrerar och lagrar information. Eftersom data lagras magnetiskt, förblir information som sparas på hårddisken intakt när du stänger av datorn. Detta är en viktig skillnad mellan hårddisken och rameller minne som återställs när datorn stängs av.

Hårddisken finns inuti hårddisk, som läser och skriver data till disken. Hårddisken överför också data fram och tillbaka mellan CPU och skivan. När du sparar data på hårddisken måste hårddisken skriva tusentals, om inte miljoner, enor och nollor till hårddisken. Det är en fantastisk process att tänka på, men det kan också vara ett bra incitament att hålla en säkerhetskopia av dina data.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av hårddisk. Det förklarar i dataterminologi vad hårddisk betyder och är en av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna hårddiskdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.