Hem : Internetvillkor : Ladda ner definition

Download

Nedladdning kan användas antingen som ett verb eller ett substantiv. Som verb hänvisar det till mottagningsprocessen datum över internet. Nedladdning är motsatsen till uppladdningeller skicka data till ett annat system via Internet. Som substantiv kan nedladdning hänvisa till antingen a fil som hämtas från Internet eller processen att ladda ner en fil.

Varje gång du använder Internet laddar du ner data. Till exempel varje gång du besöker en webbsidamåste din dator eller mobila enhet ladda ner html, CSS, bilder och all annan relevant information för att visa sidan i din webbläsare. När du klickar på "Ladda ner nu" länkkommer din webbläsare att ladda ner en specifik fil som du kan öppna.

Du kan också ladda ner data med hjälp av medier förutom webben. Du kan till exempel ladda ner filer med en FTP program, ladda ner e-mail meddelanden med en e-postklient och ladda ner programuppdateringar direkt via din operativsystem. Du kan starta en nedladdning manuellt (t.ex. klicka på en nedladdningslänk), men de flesta nedladdningar sker automatiskt. Till exempel din smartphone kan ladda ner e-postmeddelanden och programuppdateringar i bakgrunden utan att du vet det.

Medan du kan ladda ner en fil kan ordet "ladda ner" också hänvisa till själva filen. Ett vanligt sätt att se "ladda ner" som substantiv är i en online-annons som säger "Gratis nedladdning". Denna fras innebär att klicka på nedladdningslänken kommer att ladda ner en fil (ofta ett program eller installatören) och använd den gratis. Substantivet "nedladdning" kan också användas som ordet "överföring" för att beskriva nedladdningsprocessen. Till exempel kan ett program visa en statusuppdatering som säger "Nedladdning pågår" eller "Nedladdning slutförd."

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av nedladdning. Det förklarar i dataterminologi vad Download betyder och är ett av många Internettermer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna nedladdningsdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.