Hem : Internetvillkor : Internetdefinition

Internet

Internet är ett globalt nätverk för stort område som ansluter datorsystem över hela världen. Det innehåller flera hög bandbredd datalinjer som omfattar Internet "ryggrad. "Dessa linjer är anslutna till större Internet nav som distribuerar data till andra platser, till exempel webbservrar och Internetleverantörer.

För att kunna ansluta till Internet måste du ha tillgång till en Internetleverantör (ISP), som agerar mellanhänder mellan dig och Internet. De flesta Internetleverantörer erbjuder bredband Internetåtkomst via en kabel, DSL, eller fiber förbindelse. När du ansluter till Internet med en allmänhet Wi-Fi Wi-Fi-routern fortfarande är ansluten till en Internetleverantör som ger internetåtkomst. Även mobildatatorn måste ansluta till en Internetleverantör för att ge anslutna enheter åtkomst till Internet.

Internet ger olika nätet tjänster. Några exempel inkluderar:

  • web - en samling miljarder webbsidor som du kan visa med en webbläsare
  • E-post - den vanligaste metoden för att skicka och ta emot meddelanden online
  • sociala medier - webbplatser och appar som gör det möjligt för människor att dela kommentarer, foton och videor
  • Onlinespel - spel som gör att människor kan spela med och mot varandra via Internet
  • Mjukvaruuppdateringar - operativsystem och ansökan uppdateringar kan vanligtvis ner från internet

I början av Internet var de flesta anslutna till Internet med en hemdator och en uppringd modem. DSL- och kabelmodem gav slutligen användare "alltid på" -anslutningar. Nu mobil enheter, t.ex. tabletter och smartphones, gör det möjligt för människor att vara anslutna till Internet hela tiden. De Sakernas Internet har förvandlat vanliga apparater och hemsystem till "smarta" enheter som kan övervakas och styras via Internet. När Internet fortsätter att växa och utvecklas kan du förvänta dig att det blir en ännu mer integrerad del av det dagliga livet.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Internet. Det förklarar i dataterminologi vad Internet betyder och är ett av många Internettermer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna internetdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.