Hem : Programvaruvillkor : App Definition

App

App är kort för "ansökan, "vilket är samma sak som ett program. Medan en app kan hänvisa till en program för vilken hårdvara som helst plattform, används det oftast för att beskriva program för mobila enheter, t.ex. smartphones och tabletter.

Termen "app" populariserades av Apple när företaget skapade "App Store" 2008, ett år efter den första iPhone släpptes. När iPhone och App Store växte i popularitet blev termen "app" det vanliga sättet att hänvisa till mobilapplikationer. Program för android och Windows Phone kallas nu också "appar".

Till skillnad från applikationer för traditionella PC (kallas ofta "stationära applikationer"), mobilappar kan endast erhållas av nedladdning dem från en online-appbutik. De flesta enheter automatiskt installera appar när de laddas ner, vilket skapar en sömlös installationsprocess för användaren. Vissa appar är gratis, medan andra måste köpas. Men mobilappar är vanligtvis mycket billigare än PC-applikationer, och många är tillgängliga för endast 99 cent. Faktum är att de flesta betalda appar är mindre än $ 10.

En del av anledningen till att mobilappar är billigare än stationära applikationer är att de ofta är mindre avancerade och tar mindre resurser att utveckla. Appar är begränsade till det mobila operativsystemets funktioner (t.ex. iOS eller Android) och kanske därför inte erbjuder så mycket funktionalitet som ett stationärt program. Till exempel, a ordbehandlare för Android kommer sannolikt att ha betydligt färre funktioner än en ordbehandlingsapplikation för Windows. De flesta appar är utformade för att vara små, snabba och lätta att använda. Till skillnad från stationära applikationer är appar avsedda att användas när de är på språng och utvecklas till fördel för en liten pekskärm gränssnitt.

OBS: Apple släppte Mac App Store i januari 2011, som erbjuder nedladdningsbara applikationer för Mac OS X. I det här fallet avser termen "app" skrivbordsapplikationer.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av App. Det förklarar i dataterminologi vad App betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna appdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.