Hem : Programvaruvillkor : Installera definition

installera

De flesta programvaror kräver att du först installerar dem på din dator innan du använder dem. Om du till exempel köper Microsoft Office måste du installera det på din dator innan du kan köra något av de inkluderade programmen som Word eller Excel. Du kan installera programvara från en CD eller DVD, en extern hårddisk eller från en nätverksdator. Du kan också installera ett program eller en programuppdatering från en fil som laddats ner från Internet.

Installera ett program skriver nödvändiga data för att köra programmet på din hårddisk. Ofta installatören programmet kommer att dekomprimera de data som medföljer installationsprogrammet omedelbart innan informationen skrivs till din hårddisk. Programuppdateringar, som vanligtvis laddas ner från Internet, fungerar på samma sätt. När du kör uppdateringen komprimerar installationsfilen data och uppdaterar sedan rätt program eller operativsystem.

Installera programvara är vanligtvis en enkel process. Det innebär att dubbelklicka på en installationsikon och sedan klicka på "Jag håller med" när licensavtalet dyker upp. Du kanske måste välja vilken katalog på hårddisken du vill installera programvaran i, men ofta väljer installationsprogrammet till och med det för dig. Viss programvara kan installeras genom att helt enkelt dra en mapp eller ett program till hårddisken. Hur som helst, installation av programvara är en ganska enkel process och borde inte vara skrämmande. Om du kan laga din middag i mikrovågsugnen kan du installera din egen programvara.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Install. Det förklarar i dataterminologi vad Install betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna installationsdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.