Hem : Programvaruvillkor : Definition av ordbehandlare

Ordbehandlare

En ordbehandlare eller ordbehandlingsprogram gör exakt vad namnet antyder. Det bearbetar ord. Det behandlar också stycken, sidor och hela papper. Några exempel på ordbehandlingsprogram inkluderar Microsoft Word, WordPerfect (endast Windows), AppleWorks (endast Mac) och OpenOffice.org.

De första ordbehandlarna var i grunden datoriserade skrivmaskiner, vilket gjorde lite mer än att placera tecken på en skärm som sedan kan skrivas ut av en skrivare. Moderna ordbehandlingsprogram innehåller dock funktioner för att anpassa stilen för texten, ändra sidformateringen och kanske lägga till sidhuvuden, sidfötter och sidnummer på varje sida. Vissa kan också innehålla ett "Word Count" -alternativ som räknar ord och tecken i ett dokument.

Även om alla dessa funktioner kan vara användbara och roliga att spela med, är den viktigaste förbättringen jämfört med skrivmaskinen ordbehandlarens förmåga att göra ändringar i ett dokument efter att det har skrivits. Genom att använda muskan du klicka var som helst i texten i ett dokument och lägga till eller ta bort innehåll. Eftersom omskrivning av ett papper är mycket lättare än att skriva om det har ordbehandlingsprogram gjort att revidera textdokument till en mycket effektivare process.

Termen "textredigerare"kan också användas för att hänvisa till ett ordbehandlingsprogram. Det används dock oftare för att beskriva grundläggande ordbehandlingsprogram med begränsade funktioner.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av ordbehandlare. Det förklarar i dataterminologi vad ordbehandlare betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna ordbehandlingsdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.