Hem : Hårdvaruvillkor : Smartphone Definition

smartphone

En smartphone är en mobiltelefon som inkluderar avancerad funktionalitet utöver att ringa samtal och skicka textmeddelanden. De flesta smartphones har möjlighet att visa foton, spela upp videor, kontrollera och skicka e-post och surfa på nätet. Moderna smartphones, som iPhone och android baserade telefoner kan köras från tredje part tillämpningar, som ger obegränsad funktionalitet.

Medan smartphones till en början mestadels användes av företagsanvändare har de blivit ett vanligt val för konsumenter också. Tack vare tekniska framsteg är moderna smartphones mindre och billigare än tidigare enheter. Användare har också ett mycket bredare utbud av smartphones att välja mellan än tidigare. Medan RIM Blackberry dominerade smarttelefonmarknaden i många år, erbjuder andra tillverkare som Apple, HTC och Samsung nu också ett brett utbud av smartphonealternativ. Denna ökade tillgänglighet för smarttelefoner har lett till en motsvarande minskning av användningen av standard Handdatorer, som inte inkluderar telefonfunktioner.

Eftersom smartphones har ett brett utbud av funktioner, kräver de avancerade programvara, liknar en dator operativsystem. Smartphone-programvaran hanterar telefonsamtal, kör applikationer och ger konfigurationsalternativ för användaren. De flesta smartphones inkluderar en USB anslutning, vilket tillåter användare att synkronisera data med sina datorer och uppdatera sin smartphone-programvara.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Smartphone. Det förklarar i dataterminologi vad Smartphone betyder och är en av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna Smartphone-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.