Hem : Programvaruvillkor : Applikationsdefinition

Ansökan

Ett program eller ett applikationsprogram är ett program som körs på din dator. Webbläsare, e-postprogram, ordbehandlare, spel och verktyg är alla applikationer. Ordet "applikation" används eftersom varje program har en specifik applikation för användaren. Till exempel, a ordbehandlare kan hjälpa en student att skapa ett forskningspapper, medan ett videospel kan förhindra att studenten får papperet gjort.

I kontrast, systemmjukvara består av program som körs i bakgrunden, så att applikationer kan köras. Dessa program inkluderar montörer, kompilatorer, filhanteringsverktyg och operativsystem sig. Det sägs att applikationer körs ovanpå systemprogramvaran, eftersom systemprogramvaran är gjord av "lågnivå" -program. Medan systemprogramvaran installeras automatiskt med operativsystemet kan du välja vilka applikationer du vill installera och kör på din dator.

Macintosh-program kallas vanligtvis applikationer, medan Windows-program ofta kallas körbara filer. Det är därför Mac-program använder .APP filändelsen, medan Windows-program använder EXE förlängning. Även om de har olika filtillägg, har Macintosh- och Windows-program samma syfte och kan båda kallas applikationer.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av applikation. Det förklarar i dataterminologi vad Application betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna applikationsdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.