Hem : Programvaruvillkor : Definition av programvara

programvara

Datorprogramvara är en allmän term som beskriver datorprogram. Relaterade termer som program, applikationer, skript och instruktionsuppsättningar faller alla under kategorin datorprogram. Därför, installera nya program eller applikationer på din dator är synonymt med att installera ny programvara på din dator.

Programvara kan vara svår att beskriva eftersom den är "virtuell" eller inte fysisk som en dator hårdvara. Istället består programvaran av kodrader skrivna av datorprogrammerare som har sammanställts till ett datorprogram. Programvara lagras som binär data som kopieras till en dators hårddisk, när den är installerad. Eftersom programvara är virtuell och inte tar något fysiskt utrymme är det mycket enklare (och ofta billigare) att uppgradera än datorhårdvara.

På sin mest grundläggande nivå består programvaran av binära data, CD-ROM, DVDoch andra typer av media som används för att distribuera programvara kan också kallas programvara. När du köper ett program kommer det därför ofta på en skiva, vilket är ett fysiskt sätt att lagra programvaran.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av programvara. Det förklarar i dataterminologi vad programvara betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna programvarudefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.