Hem : Hårdvaruvillkor : Solid State Definition

HALVLEDAR

Solid state, på sin mest grundläggande nivå, betyder "inga rörliga delar." Därför består halvledarelektroniska enheter av fasta komponenter som inte rör sig. Några exempel inkluderar dator moderkort och integrerade kretsar. Enheter som endast använder halvledardelar, såsom TV-apparater, högtalare och digitala klockor, kallas ofta halvledarprodukter.

Flashminne enheter är solid state-produkter, medan hårddiskar är inte. Detta beror på att hårddiskar använder en roterande skiva och ett hårddiskhuvud för att läsa och skriva data, medan flashminnet använder elektriska laddningar för att utföra samma funktioner. Av denna anledning ses flashminnesenheter som mer hållbara än hårddiskar. Det är därför som flashminne ofta används i produkter som bärbara MP3 spelare och digitalkameror.

Eftersom halvledarenheter inte har några rörliga delar är det mindre troligt att de går sönder än enheter som har mobila mekanismer. Av denna anledning är det ofta värt att köpa en utökad garanti på elektronik som har rörliga delar än de som inte har det. Det är något du kanske vill tänka på nästa gång du handlar.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Solid State. Det förklarar i dataterminologi vad Solid State betyder och är ett av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna Solid State-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.