Hem : Hårdvaruvillkor : Definition av flashminne

Flashminne

Flashminne är en typ av elektriskt raderbart programmerbart skrivminne (EEPROM). Whew, det är en munfull. Namnet kommer från hur minnet är utformat - en del av minnesceller kan raderas i en enda åtgärd eller i en "blixt". En vanlig användning av flashminne är att lagra BIOS-inställningarna i en dators ROM. När BIOS behöver ändras kan flashminnet skrivas i block snarare än byte, vilket gör det enkelt att uppdatera. De flesta modem använder flashminne av samma anledning.

Även om flashminne ursprungligen användes i datorer, har det invaderat många andra områden utanför lådan. Flashminneskort som används för digitalkameror, mobiltelefoner, nätverkshårdvara och PC-kort. Även om minnets läs- / skrivhastighet inte är blixtsnabb är det trevligt att kunna hänga runt ett litet kort snarare än en besvärlig hårddisk.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Flash-minne. Det förklarar i dataterminologi vad Flash Memory betyder och är ett av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna Flash-minnesdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.