Hem : Hårdvaruvillkor : Flash Drive Definition

Flash Drive

Flash-enheter har många namn - jump-enheter, thumb-enheter, penna enheter och USB-nyckelring-enheter. Oavsett vad du kallar dem hänvisar de alla till samma sak, vilket är små data lagringsenhet att användningar flashminne och har en inbyggd USB anslutning.

Flash-enheter är vanligtvis inte mer än två till tre tum långa och mindre än en tum breda. Deras storlek och form kan likna en tumme eller en liten penna (det är där namnen "thumb drive" och "pen drive" kommer ifrån). Flash-enheter är också mycket tunna och har ofta ett djup på mindre än en centimeter. På grund av sin lilla formfaktor är de mycket bärbara och kan lätt passa i en ficka eller på en nyckelring (därav namnet "keychain drive").

Tidiga flash-enheter kunde bara lagra några få megabyte data, men moderna flash-enheter kan lagra flera gigabyte av information. Eftersom de är små i storlek men har stor lagringskapacitet har flash-enheter ersatt de flesta tidigare bärbara datalagringsmedier som disketter och avtagbar hårddiskar som Zip-skivor. Eftersom de har en inbyggd USB-anslutning behöver flashenheter inte heller använda någon speciell hårddisk. Istället kan de användas på vilken dator som helst med en USB-port, som nästan alla moderna datorer har.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Flash Drive. Det förklarar i dataterminologi vad Flash Drive betyder och är ett av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna Flash Drive-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.