Hem : Hårdvaruvillkor : Definition av lagringsenhet

Lagringsenhet

En datalagringsenhet är vilken typ av maskinvara som lagrar data. Den vanligaste typen av lagringsenhet, som nästan alla datorer har, är en hårddisk. Datorns primära hårddisk lagrar operativsystem, applikationer och filer och mappar för användare av datorn.

Även om hårddisken är den mest allestädes närvarande av alla lagringsenheter, är det också vanligt med flera andra typer. Flashminne enheter, till exempel USB-nyckelring och iPod nanos är populära sätt att lagra data i ett litet mobilformat. Andra typer av flashminne, t.ex. kompakt blixt och SD kort är populära sätt att lagra bilder tagna med digitalkameror.

Externa hårddiskar som ansluts via Firewire och USB är också vanliga. Dessa typer av enheter används ofta för att säkerhetskopiera interna hårddiskar, lagra video- eller fotobibliotek eller för att helt enkelt lägga till extra lagring. Slutligen är bandstationer, som använder rullar för att lagra data, en annan typ av lagringsenhet och används vanligtvis för säkerhetskopiering av data.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av lagringsenhet. Det förklarar i dataterminologi vad Storage Device betyder och är en av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna lagringsenhetsdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.