Hem : Hårdvaruvillkor : Moderkortsdefinition

Moderkort

Moderkortet är det viktigaste Kretskortet på din dator och är också känd som moderkortet eller logikkortet. Om du någonsin öppnar din dator är det största kisel du ser moderkortet. Bifogat till moderkortet hittar du CPU, ROM, minne ram expansionsplatser, PCI slots och USB hamnar. Det innehåller också styrenheter för enheter som hårddisk, DVD-enhet, tangentbord och mus. I grund och botten är moderkortet det som får allt i din dator att fungera tillsammans.

Varje moderkort har en samling marker och styrenheter som kallas chipset. När nya moderkort utvecklas använder de ofta nya chipsets. Den goda nyheten är att dessa styrelser vanligtvis är effektivare och snabbare än sina föregångare. Den dåliga nyheten är att äldre komponenter fungerar ofta inte med nya chipsets. Naturligtvis, om du planerar att uppgradera flera komponenter kan det vara mer kostnadseffektivt att bara köpa en ny dator.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av moderkort. Det förklarar i dataterminologi vad moderkort betyder och är ett av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna moderkortsdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.