Hem : Hårdvaruvillkor : Definition av integrerad krets

Integrerad krets

En integrerad krets, eller IC, är ett litet chip som kan fungera som en förstärkare, oscillator, timer, mikroprocessoreller till och med datorminne. En IC är en liten skiva, vanligtvis gjord av kisel, som kan rymma allt från hundratals till miljoner transistorer, motstånd och kondensatorer. Denna extremt lilla elektronik kan utföra beräkningar och lagra data med endera digital or analoga teknik.

Användning av digitala kretsar logiska grindar, som bara fungerar med värden på enor och nollor. En låg signal som skickas till en komponent på en digital IC kommer att resultera i ett värde på 0, medan en hög signal skapar ett värde på 1. Digitala IC är den typ som du vanligtvis hittar i datorer, nätverksutrustning och de flesta konsumentelektronik.

Analoga eller linjära IC fungerar med kontinuerliga värden. Detta betyder att en komponent på en linjär IC kan ta ett värde av vilket slag som helst och mata ut ett annat värde. Termen "linjär" används eftersom utgångsvärdet är en linjär funktion av ingången. Till exempel kan en komponent på en linjär IC multipla ett inkommande värde med en faktor 2.5 och mata ut resultatet. Linjära IC används vanligtvis vid ljud- och radiofrekvensförstärkning.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Integrated Circuit. Det förklarar i dataterminologi vad Integrated Circuit betyder och är ett av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordboken.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna Integrated Circuit-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.