Hem : Hårdvaruvillkor : Hårdvarudefinition

hårdvara

Datorhårdvara avser de fysiska delarna av en dator och relaterade enheter. Interna hårdvaruenheter inkluderar moderkort, hårddiskaroch ram. Externa hårdvaruenheter inkluderar monitorer, tangentbord, möss, skrivare och skannrar.

De interna maskinvarudelarna på en dator kallas ofta komponenter, medan externa hårdvaruenheter vanligtvis kallas kringutrustning. Tillsammans faller de alla under kategorin datorhårdvara. programvara, å andra sidan, består av de program och applikationer som körs på datorer. Eftersom programvara körs på datorhårdvara har program ofta Systemkrav som visar den minsta hårdvara som krävs för att programvaran ska kunna köras.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av hårdvara. Det förklarar i dataterminologi vad hårdvara betyder och är ett av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna hårdvarudefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.