Hem : Internetvillkor : Definition av Webb Server

Webb Server

En webb server är ett datorsystem som är värd webbsidor. Det kör webb server programvara, till exempel Apache eller Microsoft IIS, som ger tillgång till värd webbsidor över internet. De flesta webb servrar är anslutna till Internet via en höghastighetsanslutning, erbjudande OC-3 eller snabbare dataöverföringshastigheter. En snabb internetanslutning gör det möjligt för webb servrar att stödja flera anslutningar samtidigt utan att sakta ner.

Vilken dator som helst kan användas som en webb server så länge den är ansluten till Internet och har rätt programvara installerad. Men de flesta webb servrar är 1U rackmonterade system, vilket innebär att de är platta, trimmade ner datorer som kan monteras på ett serverhack. Mest Webbhotell företag har flera serverrack, som alla innehåller flera servrar. Detta är det mest rymdeffektiva sättet att vara värd för ett stort antal webbplatser från en enda plats.

Webb servrar är vanligtvis värd för flera webbplatser. Vissa är bara värd ett fåtal, medan andra kan vara värd för flera hundra. Webb servrar som är värd för webbplatser för flera användare kallas "delade värdar". Detta är den vanligaste typen av webbhotell lösning och används för personliga webbplatser, småföretagssajter och webbplatser som drivs av små organisationer. Webb servrar som endast är värd för webbplatser för en enskild person eller ett företag kallas "dedikerade värdar". Dessa typer av servrar är lämpliga för webbplatser och webbplatser med hög trafik som kräver anpassade serverändringar. Dedikerade värdar är också mer tillförlitliga än delade värdar, eftersom det finns färre webbplatser som kan orsaka flaskhalsar eller andra problem med servern.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av webb server. Det förklarar i dataterminologi vad webb server betyder och är en av många Internettermer i TechLib ordlistan.

Alla definitioner på TechLib webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna webb server definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.