Hem : Tekniska termer : Definition online

ONLINE

I allmänhet, när en maskin är "online" är den påslagen och ansluten till andra enheter. Till exempel när en nätverksskrivare är online kan datorer som är anslutna till det nätverket skriva ut från den. Andra enheter, såsom skannrar, videokameror, ljudgränssnitt och andra sägs vara online när de körs och är anslutna till ett datorsystem.

Nyligen betyder emellertid termen "online" vanligtvis att vara ansluten till Internet. Anslutningen kan ske via en telefonlinje, med hjälp av ett uppringt eller DSL-modem, en kabelledning via ett kabelmodem eller via en trådlös anslutning. En dator kan också vara online via en anslutning till ett datornätverk. Tekniskt sett är datorer i ett nätverk online även om de inte är anslutna till Internet. Men de flesta nätverk dirigeras ändå till en T1-linje eller annan internetanslutning. När en dator eller annan enhet inte är online sägs den vara offline.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Online. Det förklarar i dataterminologi vad Online betyder och är ett av många tekniska termer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna online-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.