Hem : Tekniska termer : Dubbelklick Definition

Dubbelklicka

Dubbelklicka innebär att du snabbt klickar på musknappen två gånger. För att utföra ett dubbelklick och inte bara två klick måste du trycka på musknappen två gånger på mycket kort tid, vanligtvis ungefär en halv sekund. Mest operativsystem låter dig förlänga eller förkorta den maximalt tillåtna tiden för ett dubbelklick med hjälp av musens kontrollpanel eller systeminställningar.

Ett dubbelklick känns igen av din dator som ett specifikt kommando, precis som att trycka på en tangent på tangentbordet. Dubbelklicka används för att utföra en mängd olika åtgärder, som att öppna ett program, öppna en mapp eller välja ett ord. För att dubbelklicka på ett objekt, flytta bara markören över objektet och tryck snabbt två gånger på vänster musknapp.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av dubbelklick. Det förklarar i dataterminologi vad Double Click betyder och är ett av många tekniska termer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna dubbelklickdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.