Hem : Programvaruvillkor : Fildefinition

Fil

En fil är en samling data som lagras i en enhet, identifierad av a filnamn. Det kan vara ett dokument, bild, ljud- eller videoström, databibliotek, ansökaneller annan insamling av data. Följande är en kort beskrivning av varje filtyp.

Dokument inkluderar textfiler, till exempel Word-dokument, RTF-dokument (Rich Text Format), PDF-filer, Webbsidor och andra. Bilder inkluderar JPEG, GIF, BMPoch skiktade bildfiler, till exempel Photoshop-dokument (PSD). Ljudfiler inkluderar MP3, AAC, WAV, AIF: eroch flera andra. Videofiler kan kodas in MPEGFormat, MOV, WMV eller DV, för att bara nämna några.

En biblioteksfil är en enhet av data som refereras av ett specifikt program eller själva operativsystemet. Dessa inkluderar plugin-program, komponenter, skript och många andra. Ett program är ett program eller en körbar fil. Program som Microsoft Internet Explorer och Apple iTunes är båda applikationer, men är också filer.

Filer kan öppnas, sparas, raderas och flyttas till olika mappar. De kan också överföras över nätverksanslutningar eller ner från internet. En filstyp kan bestämmas genom att visa filens ikon eller genom att läsa filtillägg. Om filtypen är associerad med ett specifikt program öppnas filen i programmet genom att dubbelklicka på filen.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av File. Det förklarar i dataterminologi vad File betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att den här fildefinitionen är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.