Hem : Tekniska termer : Definition av heltal

Heltal

Ett heltal är ett heltal (inte en bråkdel) som kan vara positivt, negativt eller noll. Därför är siffrorna 10, 0, -25 och 5,148 alla heltal. Till skillnad från flytande punktnummer, heltal kan inte ha decimaler.

Heltals är en vanlig datatyp vid datorprogrammering. Till exempel, när ett tal inkrementeras, såsom inom en "för loop" eller "while loop", används ett heltal. Heltals används också för att bestämma varans plats inom en matris.

När två heltal läggs till, subtraheras eller multipliceras blir resultatet också ett heltal. Men när ett heltal är uppdelat i ett annat kan resultatet bli ett heltal eller en bråkdel. Till exempel är 6 dividerat med 3 lika med 2, vilket är ett heltal, men 6 dividerat med 4 är lika med 1.5, som innehåller en bråkdel. Decimaltal kan antingen vara avrundade eller trunkerad för att producera ett heltalresultat.

https://TechLib.com/definition/integer

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av heltal. Det förklarar i dataterminologi vad Integer betyder och är ett av många tekniska termer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna heltalsdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.