Hem : Internetvillkor : ISP-definition

ISP

Står för "Internetleverantör." En ISP ger åtkomst till Internet. Oavsett om du är hemma eller på jobbet, varje gång du ansluter till Internet, dirigeras din anslutning via en ISP.

Tidiga Internetleverantörer tillhandahöll Internetåtkomst via uppringd modem. Denna typ av anslutning ägde rum via vanliga telefonlinjer och var begränsad till 56 Kbps. I slutet av 1990-talet började Internetleverantörer erbjuda snabbare bredband Internetåtkomst via DSL och kabelmodem. Vissa internetleverantörer erbjuder nu höghastighetsfiberanslutningar som ger internetåtkomst via fiberoptiska kablar. Företag som Comcast och Time Warner tillhandahåller kabelanslutningar medan företag som AT&T och Verizon tillhandahåller DSL-internetåtkomst.

För att ansluta till en ISP behöver du ett modem och ett aktivt konto. När du ansluter ett modem till telefon- eller kabeluttaget i ditt hus kommunicerar det med din ISP. Internetleverantören verifierar ditt konto och tilldelar ditt modem ett IP-adress. När du har en IP-adress är du ansluten till Internet. Du kan använda en router (som kan vara en separat enhet eller inbyggt i modemet) för att ansluta flera enheter till Internet. Eftersom varje enhet dirigeras genom samma modem delar de alla samma offentliga IP-adress som tilldelats av ISP.

Internetleverantörer fungerar som nav på Internet eftersom de ofta är anslutna direkt till Internet ryggrad. På grund av den stora mängden trafik ISP: er hanterar, kräver de höga bandbredd anslutningar till Internet. För att kunna erbjuda kunderna snabbare hastigheter måste Internetleverantörer lägga till mer bandbredd i ryggraden för att förhindra flaskhalsar. Detta kan göras genom att uppgradera befintliga rader eller lägga till nya.

https://TechLib.com/definition/isp

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av ISP. Det förklarar i dataterminologi vad ISP betyder och är en av många Internettermer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna ISP-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.