Hem : Hårdvaruvillkor : Definition av laserskrivare

Laserskrivare

En laserskrivare är en skrivare som använder en fokuserad stråle eller ljus för att överföra text och bilder till papper. I motsats till vad många tror, ​​bränner lasern faktiskt inte bilderna på papperet. I stället, när papper passerar genom skrivaren, avfyras laserstrålen mot ytan på en cylindrisk trumma som kallas fotoreceptor. Denna trumma har en elektrisk laddning (vanligtvis positiv) som vänds i områden där laserstrålen träffar den. Genom att vända laddningen i vissa delar av trumman kan laserstrålen skriva ut mönster (som text och bilder) på fotoreceptorn.

När mönstret har skapats på trumman beläggs det med toner från en tonerkassett. Tonern är svart i de flesta patroner, men kan ha cyan, magenta och gul färglaserskrivare. Den positivt laddade tonern håller fast vid trumman som har laddats negativt av lasern. När papperet passerar genom skrivaren får trumman en stark negativ laddning, vilket gör att tonern kan överföras och hålla fast vid papperet. Resultatet är en ren kopia av bilden skriven på papperet.

Eftersom laserskrivare inte använder bläck har de mindre bildutsmetningsproblem än bläckstråleskrivare skrivare och kan skriva ut sidor snabbare. Medan laserskrivare och tonerkassetter vanligtvis kostar mer än bläckstråleskrivare och bläckpatroner, håller de flesta lasertonerkassetter flera gånger längre än bläckpatroner, vilket gör kostnaden per sida ungefär lika. Av denna anledning tenderar företag att använda laserskrivare, medan det är mer sannolikt att konsumenter använder bläckstråleskrivare. Laserskrivare har vanligtvis en upplösning på 600 dpi (punkter per tum) eller högre.

https://TechLib.com/definition/laserprinter

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av laserskrivare. Det förklarar i dataterminologi vad laserskrivare betyder och är ett av många hårdvarubegrepp i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att den här laserskrivardefinitionen är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.