Hem : Internetvillkor : NAT Definition

NAT

Står för "Network Address Translation." NAT översätter IP-adresserna till datorer i ett lokalt nätverk till en enda IP-adress. Denna adress används ofta av router som ansluter datorer till Internet. Routern kan anslutas till ett DSL-modem, kabelmodem, T1-linje eller till och med ett uppringt modem. När andra datorer på Internet försöker komma åt datorer inom det lokala nätverket ser de bara routerns IP-adress. Detta lägger till en extra säkerhetsnivå, eftersom routern kan konfigureras som en brandvägg, endast tillåter auktoriserade system att komma åt datorerna i nätverket.

När ett system utanför nätverket har fått åtkomst till en dator inom nätverket översätts IP-adressen sedan från routerns adress till datorns unika adress. Adressen finns i en "NAT-tabell" som definierar de interna IP-adresserna för datorer i nätverket. NAT-tabellen definierar också den globala adressen som ses av datorer utanför nätverket. Även om varje dator i det lokala nätverket har en specifik IP-adress, kan externa system bara se en IP-adress när de ansluts till någon av datorerna i nätverket.

För att förenkla gör nätverksadressöversättning datorer utanför det lokala nätverket (LAN) ser bara en IP-adress, medan datorer i nätverket kan se varje systems unika adress. Även om detta hjälper till med nätverkssäkerhet begränsar det också antalet IP-adresser som företag och organisationer behöver. Med hjälp av NAT kan även stora företag med tusentals datorer använda en enda IP-adress för att ansluta till Internet. Nu är det effektivt.

https://TechLib.com/definition/nat

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av NAT. Det förklarar i dataterminologi vad NAT betyder och är en av många Internettermer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna NAT-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.