Hem : Tekniska termer : Piconet Definition

pikonät

En piconet är en nät som skapas med hjälp av en trådlös bluetooth förbindelse. Några exempel på piconetter inkluderar 1) en mobiltelefon och en dator, 2) en bärbar dator och en Bluetooth-aktiverad digitalkamera, eller 3) flera Handdatorer som är kopplade till varandra.

Piconetter kan inkludera var som helst från två till åtta enheter. En enhet fungerar som huvudenhet, medan resten av enheterna i nätverket är slavenheter. Huvudenheten fungerar som navet, vilket innebär att slavenheterna måste kommunicera via masterenheten för att kunna kommunicera med varandra. I de flesta piconetter fungerar datorn som huvudenhet.

Uttrycket "piconet" härstammar från orden "pico", vilket betyder "väldigt liten" (tekniskt, en biljondel), och "netto", vilket är en förkortning för "nätverk". Därför betyder ordet "piconet" bokstavligen "mycket litet nätverk."

https://TechLib.com/definition/piconet

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Piconet. Det förklarar i dataterminologi vad Piconet betyder och är ett av många tekniska termer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna Piconet-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.