Hem : Tekniska termer : RJ45 Definition

RJ45

RJ45 är en typ av kontakt som vanligtvis används för ethernet nätverk. Det ser ut som ett telefonjack men är något bredare. Eftersom Ethernet-kablar har en RJ45-kontakt i varje ände kallas Ethernet-kablar ibland också RJ45-kablar.

"RJ" i RJ45 står för "registrerad jack", eftersom det är ett standardiserat nätverksgränssnitt. "45" hänvisar helt enkelt till numret på gränssnittsstandarden. Varje RJ45-kontakt har åtta stift, vilket innebär att en RJ45-kabel innehåller åtta separata ledningar. Om du tittar noga på slutet av en Ethernet-kabel kan du faktiskt se de åtta ledningarna, som var och en har olika färg. Fyra av dem är solida färger, medan de andra fyra är randiga.

RJ45-kablar kan anslutas på två olika sätt. En version kallas T-568A och den andra är T-568B. Dessa ledningsnormer listas nedan:

T-568A
  1. Vit / Grön (Mottag +)
  2. Grön (Motta -)
  3. Vit / Orange (Sänd +)
  4. Blå
  5. Vit / Blå
  6. Orange (Sänd -)
  7. Vit / brun
  8. Brun
T-568B
  1. Vit / Orange (Sänd +)
  2. Orange (Sänd -)
  3. Vit / Grön (Mottag +)
  4. Blå
  5. Vit / Blå
  6. Grön (Motta -)
  7. Vit / brun
  8. Brun
T-568B-kopplingsschemat är överlägset det vanligaste, även om många enheter stöder T-568A-kopplingsschemat också. Några nätverk applikationer kräver en crossover Ethernet-kabel, som har en T-568A-kontakt i ena änden och en T-568B-kontakt i den andra. Denna typ av kabel används vanligtvis för direktanslutning mellan dator och dator när det inte finns något router, nav, eller strömbrytare tillgängliga.
https://TechLib.com/definition/rj45

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av RJ45. Det förklarar i dataterminologi vad RJ45 betyder och är ett av många tekniska termer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna RJ45-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.