Hem : Tekniska termer : Domain Definition

Domän

Medan termen "domän" ofta används synonymt med "domän namn, "den har också en definition som är specifik för lokala nätverk.

En domän innehåller en grupp datorer som kan nås och administreras med en gemensam uppsättning regler. Till exempel kan ett företag kräva att alla lokala datorer är nätverksanslutna inom samma domän så att varje dator kan ses från andra datorer inom domänen eller lokaliseras från en central server. Att ställa in en domän kan också blockera trafik utifrån från att komma åt datorer i nätverket, vilket ger en extra säkerhetsnivå.

Medan domäner kan ställas in med olika nätverksprogram, inklusive applikationer från Novell och Oracle, är Windows-användare troligen bekanta med Windows Network Domains. Detta nätverksalternativ är inbyggt i Windows och tillåter användare att skapa eller gå med i en domän. Domänen kan eller kanske inte vara lösenordsskyddad. När användaren väl är ansluten till domänen kan han se andra datorer inom domänen och kan bläddra bland de delade filerna och mapparna som är tillgängliga på de anslutna systemen.

Windows XP användare kan bläddra i Windows nätverksdomäner genom att välja alternativet "Mina nätverksplatser" till vänster i ett öppet fönster. Du kan skapa en ny domän med hjälp av Network Setup Wixard. Mac-användare som använder Mac OS X 10.2 eller senare kan också ansluta till ett Windows-nätverk genom att klicka på ikonen "Nätverk" till vänster i ett öppet fönster. Detta gör att du kan bläddra i lokala Macintosh- och Windows-nätverk med SMB protokoll.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av domän. Det förklarar i dataterminologi vad Domain betyder och är ett av många tekniska termer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att den här domändefinitionen är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.